Sosyal Medya Eğitimde Nasıl Kullanılır

Gençlerimizin sık kullandığı, kötü kullanımı ve aşırı kullanımı sonucunda zararlı bir etkiye sahip olan sosyal medya. Sosyal medya deyince herkesin aklına eğlence ve başkalarının hayatlarına dair yaptığı paylaşımları takip etme gelir. Fakat sosyal medya sadece dedikodu ya da magazin platformu değildir. Sosyal medya sayesinde pek çok firma ürün pazarlama ve reklam yaparak faydalı bir hale dönüştürmüştür.

Sosyal Medya Eğitimde Nasıl Kullanılır
Sosyal Medya Eğitimde Nasıl Kullanılır Tugrul Demir

 

 

 

 

 Fayda sağlamak sadece maddi gelir elde etmek değildir. Başka yöntemlerle de faydalı olunabilmektedir. Bunun en basit yolu insanların bilgi edinme ihtiyacında kolay ve kısa yoldan karşılık veriyor olmasıdır. Sosyal medya sayesinde aslında akıllı telefonu olan her birey birer gazeteci ya da muhabir konumuna ulaşmıştır. Yanı başımızda gerçekleşen bir olayı anında tüm dünyaya yayma imkanı oluşmuştur. Sosyal medyanın biz ne kadar faydalı yanındayız asıl tartışılması gereken konu budur.

 

 Sosyal Medya Nasıl Faydalı Olur?

 

 Sosyal medyada milyonlarca insanın fenomen olmak uğruna yaydığı milyonlarca faydasız içerik bulunmaktadır. Bu faydasız içeriklerle uzun saatler boyunca vakit geçiren kişilere sosyal medya maalesef fayda sağlamayacaktır. Faydalı içerikler kişiye kişisel gelişiminde yol gösteren ve katkı sağlayan içeriklerden oluşur. Yani kişinin eğitiminde, genel kültüründe ve bilgi seviyesinde pozitif yönde bir ivme gösteren içerikler faydalıdır.

 

 Eğitimde Sosyal Medya Nasıl Kullanılır?

 

 Faydalı sosyal medya kullanımından bahsederken buna eğitimi de dahil etmek gerekir. Salgın hastalık döneminde yüz yüze eğitimin kısıtlanmasıyla pek çok ülke uzaktan yani sanal eğitime geçmek zorunda kaldı. Bu zorunluluk ülkelerin eğitim alanında platformların yetersiz kalmasıyla sosyal medya uygulamalarına taşınmak zorunda kaldı. Yeni bir platformu çocuklara öğretmeye çalışmak yerine var olan hali hazırda sosyal medya uygulamaları ihtiyaçların karşılanmasına acil bir şekilde karşılık verdi. Yani bu dönemde öğretmenlerin öğrencilerine sosyal medya uygulamalarından canlı yayınlar paylaşması, gruplar oluşturması, video, fotoğraf gibi pek çok içerik paylaşması öğrencilerin uzaktan eğitim sürecine destek oluşturdu.

 

 Sosyal Medya Faydalı mı?

 

 Sonuç olarak bir şeyin ne amaçla kullanıldığına göre faydalı ya da zararlı olmasına karar verilmektedir. Uzun zamandır tartışma konusu olan sosyal medyanın zararları tamamen kişilerin sosyal medyada ne yaptığı ile ilgilidir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor