Sosyal Medya İnsanları Nasıl Etkiliyor

Pek çoğumuzun yaşamın büyük parçası olan sosyal medya gündelik yaşamdan kaçış olma görevinden artık uzaktır. Sosyal medya artık insanların yaşamının değişilmez parçası olmuştur. Ülkemizde sosyal medya hesaplarına erişim yönünden sıkıntısı olmayan çoğu kişi saatlerce bu mecralarda vakit geçirmektedir. Bu nedenle sosyal medyada geçirilen zamanın, edinilen bilgi ve tecrübenin insanlara birçok farklı etkisi oluyor.

Sosyal Medya İnsanları Nasıl Etkiliyor
Sosyal Medya İnsanları Nasıl Etkiliyor Tugrul Demir

 

 Sosyal Medya İnsanları Nasıl Etkiliyor?

 

 Eğlence ve iletişim için günümüzde vazgeçilmez rolü olan sosyal medyanın iyi olduğu kadar kötü etkileri de vardır. Bunları başlıca sosyal medya uygulamaları ve kullanıcılar ile bir arada incelemek gerekir.

 

 İnstagram İnsanları Nasıl Etkiliyor?

 

 İnsanlar sosyal medya mecralarında en çok video ve fotoğrafı İnstagram hesaplarından paylaşmaktadır. Bu nedenle instagram genellikle birbirlerini tanıyan insanlar arasında gizli bir haberleşme görevi görmektedir. İnstagramda insanları mutlu eden veya üzen haberlere, fotoğraflara ve videolara rastlamak mümkündür. Bu paylaşımların paylaşan kişi ve etkileşime giren kişilerce farklı etkileri oluşmaktadır. Sağlık bakımından instagramda çok fazla zaman harcandığı için kullanıcılarda negatif etkiler görülebilmektedir. Bunlar göz hastalıkları ve boyun ağrıları olarak dışa vurulabilmektedir. İnstagramın insanlar üzerinde bıraktığı genel duygu ise merakların giderilmesi sonucu tatmin olma hissidir.

 

 Twitter İnsanları Nasıl Etkiliyor?

 

 Twitter, İnstagrama nazaran video ve fotoğrafların yerini bilgi ve fikir içerikli paylaşımlara bıraktığı en faydalı sosyal medya mecralarının başında gelmektedir. Twitterda genellikle kullanıcılar bulundukları ülke ve hayat üzerine bolca paylaşım yapmaktadır. Yapılan paylaşımlar, girilen etkileşimler ile bazen kaos ortamı oluşmakta ve iki zıt grup birbirleri ile fikir çatışması yaşamaktadır. Çatışmaların en yoğun yaşandığı mecra olan Twitter bu nedenle insanlar üzerinde stres bırakan 1 numaralı sosyal medya platformudur. Twitter aynı zamanda haber sitelerinin aktif kullandığı bir mecra olduğu için ülke ve dünya gündeminden kullanıcılarını geri bırakmamaktadır. Kendilerini dünyanın bir parçası olarak hisseden insanlar hem bahsedilen nedenlerden dolayı stresli hem de sosyal yaşamın bir parçası olarak hissettiği için yaşam enerjisi artmış hissedebilmektedir.

 

 Facebook ve diğer sosyal medya platformları da aşağı yukarı stres, korku, kıskançlık gibi kötü etkiler bırakabildiği gibi mutluluk, huzur, tatmin duygusu ve toplumsal birlikteliği arttırıcı olumlu etkiler de bırakmaktadır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor