Spotify Kendi Müzik Donanımını Üretmek İçin Hazırlanıyor!

Uzun süredir başarılı bir biçimde kendisini yükseltmeye devam eden Spotify’da yeni bir proje için çanlar çalmaya başlamış gibi görünüyor. Şirket, kendi donanımı olan bir ürünü projelendirmeye hazırlanıyor.

Spotify Kendi Müzik Donanımını Üretmek İçin Hazırlanıyor!
Spotify Kendi Müzik Donanımını Üretmek İçin Hazırlanıyor! Ahmet Faik YILMAZ

Apple Music ve Deezer gibi büyük rakipleri arasından sıyrılmayı başarıp, tahtı son 6 ayda da kimseye kaptırmayan Spotify’ın günümüzde hemen herkesin telefonunda olduğu aşikar. Bedava müzik dinle sloganı ile sunulan uygulama, reklamlar aracılığı ile para kazanırken aynı zamanda reklamların kapatılabildiği premium üyelik seçeneklerini de sunuyor. Cazip ödemeler ve indirimlerle kullanıcılarının gönlünü fetheden Spotify’ın yepyeni projesi ise kendi ürünlerini üretmek üzerine. Özellikle giyilebilir teknoloji ve hoparlör yönünde beklenen bu ürünün geleceğinin en büyük kanıtı ise; Spotify’ın verdiği iş ilanları.

Spotify ekibi, son altı ayda yazılım mühendisi, kıdemli ürün yöneticisi ve daha pek çok alandan insanı işe almış gibi görünüyor ve şartlar arasında, “donanım eksenli bir projeye katkı” maddesi mevcut. Bu durum, rahatlıkla şirketin ilerleyen aylarda yepyeni bir proje ile öne çıkacağını gösteriyor.

Muhtemelen 2018’de hayata geçirilecek bu proje için şimdiden tahminler mevcut ancak o zamana kadar kesin bir şey söylemek söz konusu değil; Amazon Echo, Google Home ve daha pek çok akıllı asistan hoparlörün gelişiyle; Spotify’ın da bir akıllı hoparlör üretebileceği konuşuluyor.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz, Spotify donanım üreticiliği konusunda başarılı olabilir mi?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor