Spotify Türkiye’nin Müzik Haritasını Yayınladı

Türkiye’de Spotify kullanan kişi sayısı bi’ hayli fazla ve günümüzde Spotify da Türkiye’ye değer verdiğini göstermek amacıyla sıklıkla çalışmalar gerçekleştiriyor. Şimdiki çalışma ise bir müzik haritası.

Spotify Türkiye’nin Müzik Haritasını Yayınladı
Spotify Türkiye’nin Müzik Haritasını Yayınladı Ahmet Faik YILMAZ

Spotify, hala çevrimiçi müzik dinleme sektöründe lider konumunda ve her gün üye sayısını bir tık daha arttırıyor. Günümüzde Apple Music ve Deezer gibi büyük rakiplerle rekabet eden şirketin Türkiye’ye verdiği önem de gün geçtikçe artıyor. Öncelikle Türkçe çalma listeleri ile dikkatleri üzerine çeken şirket, şimdilerde ise Türkiye’nin müzik haritasını çıkardı. Türkiye’de en çok ne dinleniyor, hangi bölgede, kimler, hangi isimler yükseliyor; hepsi tek bir müzik haritasında bulunabiliyor.

2017 Yılının ilk çeyreğini ele alan bu haritaya göre, Sezen Aksu ve Sıla Türkiye’de en çok dinlenen isimlerin başında geliyor. Bunun yanında, Türkçe Rap müziğin en önemli temsilcilerinden Sagopa Kajmer ve Allame gibi isimlerin de çokça dinlendiği görülebiliyor. Müslüm Gürses ve Ahmet Kaya gibi isimler, yıllar öncesinde kalmasına rağmen “eskimeyen değerler” olarak lider konumda belirirlerken; Duman ve Teoman’ın da en çok dinlenenler listesinde olması dikkat çekici.

Siz Spotify kullanıyor musunuz?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor