Steam 1 Defa Daha Rekor Kırmış Oldu

Valve şirketinin dijital dağıtım servisi olan Steam, kullanıcılarının sayesinde her ay çok daha yeni bir rekor kırmayı başarmış oluyor

Steam 1 Defa Daha Rekor Kırmış Oldu
Steam 1 Defa Daha Rekor Kırmış Oldu

Valve şirketinin dijital dağıtım servisi olan Steam, kullanıcılarının sayesinde her ay  çok daha yeni bir rekor kırmayı başarmış oluyor. Ekim ayı içerisinde 16 milyon tane oyuncunun aktif bulunduğu platform, son olarak ise bu rekorunun da üzerine çıkmış bir halde.

Black Friday alışverişinin etkisini ve  de PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) isimli oyunun çılgınlığını arkasına almış olan bu oyun platformu, 17 milyon taneden çok kullanıcısının aktif bulunması ve yaklaşık 7 milyon  tane kullanıcısın da aynı esnada oyun oynaması ile beraber yeni bir rekora  daha imzasını attı.

Bu 7 milyon taneden 2,9 milyon kişinin PUBG oyununu oynadığını da not şeklinde düşmekte bir yarar var. PUBG isimli oyunu 1,2 milyon oyuncuyla ile Dota 2 ve de 850.000 tane oyuncuyla ile Counter Strike Global Offensive takip etmekte. PUBG isimli yapım, 2017 senesi içerisinde zirveyi elden bırakmaya hiç bir şekilde niyetli gibi gözükmemekte. Öteki 2 oyunda 2016 senesi içerisinde varlık göstermekteydi.

PUBG oyununun Çin merkezli Tangent ile anlaşma yaparak Asya piyasasına açılmasının sayesinde oyuncu sayısı da bir anda 3 milyon taneyi aşmıştı. Hali ile bu Steam’e fazlası ile yaramışa benzemekte.

Bakalım ismini sık bir şekilde duymakta olduğumuz bu oyun, platformun daha farklı rekorlar kırmasında tam olarak nasıl bir etki göstermiş olacak?

steam valve pubg
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor