Sürücüsüz Otomobil Testleri İçin Samsung da İzin Aldı

Teknolojinin önde gelen firmalarının en büyük hayalleri arasında yer alan sürücüsüz otomobil dünyasına Tesla, Google ve Apple'dan sonra Samsung da girmeye hazırlanıyor.

Sürücüsüz Otomobil Testleri İçin Samsung da İzin Aldı
Sürücüsüz Otomobil Testleri İçin Samsung da İzin Aldı Ahmet Faik YILMAZ

Tesla, Google derken bir anda Apple'ın da otonom araç pazarına el atmasının ardından firmanın en büyük rakibi olan Samsung da kendi sürücüsüz aracının testlerini yapabilmek için izin aldığı ortaya çıktı.

Kore Heald kaynaklı habere göre Güney Kore Arazi, Alt Yapı ve Ulaşım Bakanlığı tarafından Samsung'a kamuya ait olan yol güzergahlarında sürücüsüz araç teknolojisi için onay verildi. Buna göre sürücüsüz araç teknolojisinde kullanılacak olan araç Hyundai marka bir otomobil olacak. Kamera ve algılayıcılar ile donatılacak olan Hyundai model araç genişletilmiş öğrenim teknolojilerini de aynı zamanda sınırsız kullanabilecek.

Güney Kore'de faaliyet gösteren 20 firma Şubat 2016 tarihinden bu yana sürücüsüz otomobil testleri için Kore hükümetinden aynı izni almış durumda. Kore merkezli ilk otonom sürüş testleri için izin alan firma ise Hyundai olmuştu.

Sürücüsüz araç teknolojisi tam olarak halen daha tam sorunsuz halde çalışıyor diyemeyiz. Tesla, Nvidia, Google ve Apple derken şimdilerde Samsung'un da bu pazara giriş yapmak için izinleri almasının ardından en güvenli otonom sürüş teknolojisinin yakın zamanda rekabet üzerinden ortaya çıkarılacağı şüphesiz olarak değerlendiriliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor