TEB, TÜRK FİNTECHLERİNİ DÜNYAYA HAZIRLIYOR

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, melek yatırım platformumuz ve sahip olduğumuz network ile finansal teknolojiye yönelik şirketleri, Türk fintechleri dünyaya hazırlıyoruz” dedi.

TEB, TÜRK FİNTECHLERİNİ DÜNYAYA HAZIRLIYOR
TEB, TÜRK FİNTECHLERİNİ DÜNYAYA HAZIRLIYOR

TEB Özel Bankacılık tarafından, Bodrum Golf Kulübü işbirliğiyle bu yıl 2. kez TEB Özel Bodrum Golf Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 111 sporcu katıldı.

 

 

TEB Özel Bankacılık tarafından, Bodrum Golf Kulübü işbirliğiyle bu yıl 2. kez düzenlenen TEB Özel Bodrum Golf Turnuvası, 111 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Turnuva öncesinde açıklamalar yapan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “TEB Özel Bankacılık olarak, ‘Müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarının yanı sıra hayatlarının her alanında yanlarında olmayı hedefliyor, spordan sanata birçok seçkin etkinliğe destek veriyoruz” diye konuştu.

 

 

TEB’in özel bankacılık kavramını Türkiye ile tanıştıran ilk bankalardan biri olduğuna vurgu yapan Mendi, “TEB olarak 1989’dan beri özel bankacılık hizmetleri sunuyoruz. Sektörde gerçek anlamda özel bankacılık ve varlık yönetimi hizmeti uygulayan ilk bankayız. Kurumsal kimliğimizin önemli bir parçası olan ‘Danışman Banka’ anlayışımızı TEB Özel Bankacılık alanındaki çalışmalarımıza aktarıyoruz” dedi.

 

 

Kurumsal Yatırımcılar dönemi

Mendi, TEB Özel Bankacılık olarak, en çok tercih edilen, özel bankacılık ve varlık yönetiminde ilk akla gelen referans noktası olmayı amaçladıklarını söyleyerek, melek yatırımcı kavramına farklı bir bakış açısı getirdiklerini ifade etti. “Bir yandan Girişim Evleri’nde girişimcilere danışmanlık desteği sunarken, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile de melek yatırımcı olmak isteyen müşterilerimizi eğitip sertifikalandırıyoruz.

 

 

“TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile kazandığımız bilgi ve tecrübelerle Türkiye ve dünyada başka bir örneği olmayan TEB Özel Yatırımcı Kulübü’nü hayata geçirdik. Burada Türkiye ve dünyada melek yatırımcılık konusuna gönül veren ve ağırlıklı olarak teknolojik girişimlerde başarılı işlere imza atmış seri yatırımcıları bir araya getiriyoruz. TEB Özel Melek Yatırım Platformu ve TEB Özel Yatırımcı Kulübünde öğrendiklerimiz ile CXO Club adı ile bir inisiyatif kurduk. Burada Geleceği Yönetenler Kulübü olarak da tanımladığımız yapıda dünyadaki gelişmeleri ve çağımızın en değerli varlığı olan Bilgi’yi ileride hem bireysel hem de kurumsal alanda yatırım fırsatına dönüştürebilmek için Türk iş dünyasının en köklü kuruluşlarının nihai karar vericileri ile bir arada tartışıyoruz. Bu sene içinde üç konuda bir araya geldik ve yeni konularla farklı endüstri liderleri ile bir araya gelmeye devam edeceğiz.

 

 

  • 1. Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik Ekosistemi: Sizi tehdit eden kavramlar ve şirketlerle tanışma zamanı
  • 2.Türkiye Girişimcilik Ekosisteminden Başarı Hikayeleri
  • 3. Startup, 3 Girişimci, 3 Hikâye

Fintech’ler dünyaya hazırlanıyor

 

 

Gökhan Mendi, TEB olarak dijital devrimin bir sonucu olarak fintech’lerin bankacılık ve finans sektörünün geleceğinde bankalarla birlikte aktif rol alacağından hareketle 2016 yılının Eylül ayında ilk çağrısı açıklanan TEB Fintech Future Four Programı’nın da başarıyla yoluna devam ettiğini söyledi. TEB olarak bu dalgaya yön veren en aktif kurum olmayı hedeflediklerinin altını çizen Mendi, “Bu hedefle Türkiye’den bankacılık ve finans dünyasını değiştirecek teknolojilerin çıkması amacıyla, finans teknolojisi konusunda fikir ve projeleri olan start up’lara özel olarak kurguladığımız bu programa toplam 43 başvuru aldık. Başvurular, bankamız ve sektör profesyonellerinden oluşan uzman jüri tarafından incelenerek, 4 adet fark yaratacağına inandığımız nitelikli projeye öncelik verildi ve 20’şer bin USD başlangıç destekleri ödendi. Şu aşamada 2 proje geliştirdikleri ürünlerle TEB’i ilk müşterileri yapmak üzere, diğer 2 proje ise farklı aşamalarda ilerliyor. Bu, BNP bünyesinde de bir ilk olacak” dedi.

 

Bu yatırımları dünya çapında firmalar haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Mendi, “Sonuçta geleceğin teknolojilerini Banka’mıza adapte edilebilmesinde öncü bir rol alarak, Türkiye’deki ilk Fintech kurumsal inkubasyon/hızlandırma ve satın alma programını uygulayan Banka olduk. Bu ve benzeri uygulamaların hem ülke ekonomime hem de ekosistemin büyümesine büyük katkıları olacaktır” diye konuştu.

 

Mendi, TEB ÖZEL Bankacılık olarak dünyada bilinen ve Türkiye’de de son yıllarda sıkça konuşulan bir kavram olan sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyonu bir program olarak hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

“Global deneyimlerimizden de beslenerek, girişimcilik ve melek yatırımcılık ekosistemi kapsamında bugüne kadar edindiğimiz bilgi ve birikimi ekosistemin kullanımına sunmayı, Dünya’da hızla gelişen ve desteklenen “Impact Investment”; etki yatırımcılığı konularını da melek yatırımcılık alanında başardığımız lider kurum çatısı altında özel bankacılık müşterilerimize farklı bir hizmet olarak sunmayı planlamaktayız” dedi.

 

Mendi, “İşbirliğimizi ilk etapta sosyal girişim kavramını anlamak, sosyal pozitif etkisi ve getirisi olan girişimcileri de zamanla belirleyerek aile ofisleri ve varlıklı bireylerin ajandalarında yer alması adına farkındalık yaratmak olarak özetleyebiliriz. 2018 yılında Türkiye için bu konsept altında farklı bir çalışma sunacağız ve bu alanda ilgi ve bilgiyi sosyal girişimciliğe yönlendireceğiz” diye konuştu.

 

Koleksiyonerler hikayeleri ile TEB Özel Dijital Müze’de…

TEB Özel Bankacılık olarak 2 yıl önce başlatılan, TEB Özel Dijital Müze ile gizli kalan sanat eserleri ve koleksiyonları dijital dünya yoluyla gün yüzüne çıkardıklarını belirten Mendi, bu eserlerin hikayelerini koleksiyonerlerin anlatımıyla dijital dünyada sanat meraklılarıyla paylaştıklarını ifade etti. Mendi, “Bu proje, yapısı itibariyle dünyada ilkleri içinde barındırıyor. Çünkü mevcut dijital müzeler, ya sadece dijital eserlerin sergilendiği ya da mevcut müzelerdeki eserlerin dijital platformlara taşındığı müzeler. Oysa TEB Özel Dijital Müze, şimdiye kadar gün yüzüne çıkmamış koleksiyonları sergiliyor. Amacımız yeni nesil koleksiyonerlere fikir vererek Türkiye'de koleksiyonerliğin ve sanata yatırımın gelişimine katkıda bulunmak” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor