Telegram 2 adımlı doğrulama nasıl yapılır?

Telegram kullanıcıların mesajlaşma güvenliğini düşündüğünden dolayı kullanıcılara 2 adımlı doğrulama yöntemini getirmiştir. Bu yöntemi Telegram gibi birçok uygulama da kullanmaktadır. Peki, 2 adımlı doğrulama nedir ve Telegram kullanıcıları bu doğrulamayı nasıl kullanabilirler? Bu yazımızda sizlere bu soruların cevabını vereceğiz. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan başlayalım.

Telegram 2 adımlı doğrulama nasıl yapılır?
Telegram 2 adımlı doğrulama nasıl yapılır? Tugrul Demir

Telegram 2 Adımlı doğrulama nedir?

 

Bildiğiniz üzere Telegram uygulamasına indirip giriş yaptığınızda Telegram’ın sizden kayıt olmanızı isteyeceği bir sayfa yoktur. Telegram uygulamasına giriş yapmak için önce telefon numaranızı girersiniz daha sonra telefonunuza bir Sms gelir ve o sms’i gerekli alana yazarak Telegram uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Anlayacağınız sizin devamlı kullanabileceğiniz bir şifreniz yoktur. Bu gerçekten uygulamaların bir çoğu için ciddi bir güvenlik açığıdır. Bu yüzden uygulamalar bu açığı kapatmak için uygulamalarında 2 adımlı doğrulama yöntemini kullanırlar.

 

Bu yöntem kısa mesaj olarak aldığınız koda ek olarak başka bir cihazda oturum açmak için bir parola belirlemeniz için oluşturulmuştur. Birçok uygulamada 2 adımlı doğrulamada genelde parola ve Google Authenticator kullanılır ama Telegramda Authenticator yönteminin kullanılmadığını söyleyelim. Telegramda sadece parola yöntemi kullanılmaktadır.

 

Telegram platformunda 2 adımlı doğrulama nasıl açılır

 

Sizler için aşağıda paylaşacağımız adımları sırasıyla takip ederek Telegram’ın 2 adımlı doğrulama kodunu açabilirsiniz. Bu sayede Telegram platformundaki mesajlarınızı ve yazışmalarınızı güvence altına alabilirsiniz.

 

Adım 1

 

İlk olarak Telegram uygulamasını açın.

 

Adım 2

 

Sonra uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan menü simgesine tıklayın ve buradan Ayarlar butona tıklayın.

 

Adım 3

 

Karşınıza bir sayfa çıkacak. Bu sayfanın biraz altında Gizlilik ve Güvenlik yazan bir buton göreceksiniz ona tıklayın.

 

Adım 4

 

Ardından alt kısımda 2 Adımlı doğrulama yazısını göreceksiniz. Bu doğrulamayı etkinleştirmeyen kullanıcıların hesabında 2 adımlı doğrulama yazan yerin hemen yanında Kapalı yazan bir yazı olacak.

 

Adım 5

 

2 adımlı doğrulama yazan butonu tıklayın. Telegram burada sizden bir parola isteyecektir. Kimsenin tahmin edemeyeceği güçlü bir parola seçin. Parolanızı yazdıktan sonra Devam Et butonuna tıklayın. Sizden bir parola daha isteyecektir. Aynı parolayı eksiksiz bir şekilde tekrar yazın.

 

Adım 6

 

Daha sonra sizden parolanızı unuttuğunuzda hatırlamanıza yardımcı olacak bir ipucu isteyecek. Parolanızı hatırlatacak bir ipucu girin. Ancak bu mutlaka yapılması gerekmiyor. İsterseniz bunu atlayabilirsiniz.

 

Adım 7

 

Bu işlemi bitirdikten sonra karşınıza parolayı unutmanıza karşın kurtarmanız için bir kurtarma e-postası çıkacak. Her zaman kullandığınız E-postayı buraya yazın ve Devam Et butonuna tıklayın.

 

Adım 8

 

Telegram sizin e-posta adresinize bir kod gönderecek bu kodu uygulamadaki gerekli alana girin ve Devam et butonuna tıklayın.

 

Adım 9

 

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra Telegram son olarak sizden koymuş olduğunuz şifreyi tekrar girmenizi isteyecek. Hepsi bu kadar. Artık Telegram platformunu güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor