Tesla Yaklaşık 53 Bin Aracını Geri Çağırma Kararı Aldı

Tesla’da sular durulmuyor. Dünyaca ünlü motorlu araç şirketi, şimdi de farklı iki araç modelinin içerisindeki donanımsal problem sebebiyle geri çağrıldığını duyurdu. İşte o modeller ve probleme sebep olan durum...

Tesla Yaklaşık 53 Bin Aracını Geri Çağırma Kararı Aldı
Tesla Yaklaşık 53 Bin Aracını Geri Çağırma Kararı Aldı Ahmet Faik YILMAZ

2003 Yılında kurulan ve o günden bu yana kendisini yükselterek dönemin en iyi elektrikli araçlarını üreten Tesla, Elon Musk önderliğinde çalışmalarını sürdürürken kalitesinden ödün vermemek adına, en küçük sorunda araçlarını geri çağırabiliyor. 2015 Yılında da güvenlik problemleri hasebiyle 90.000 aracını geri çağırmış olan Tesla’da şimdilerde Model X ve Model S adlı araçlar için “geri çağrılma” kararı verildi. Bu modellerin toplamda yaklaşık 53.000 adet olduğu biliniyor ve bu durumun Tesla için bi’ hayli ekonomik problem yaratacağı aşikâr.

Model S’te de, Model X’te de üçüncü parti, Tesla tarafından üretilmeyen bir donanımın bu problemlere sebep olduğu açıklanırken; bugüne kadar iki modelde de bu donanım sebebiyle bir arıza yahut kaza olmadığı belirtiliyor; ancak Tesla, her şeye rağmen güvenlik endişesi ve çalışma prensiplerine bağlı kalarak bu araçları geri çağırma kararını aldığını bildiriyor.

53 Bin araç içerisinden, Tesla’nın kayıtlarına göre yalnızca %5 oranında bir araç bu üçüncü parti üretim, arızalı donanımı bulunduruyor. Tesla, bu araçları tespit edebilmek adına geri çağırdığında, garantili ve yenilenmiş bir donanımla aracı yeniden tarafınıza teslim ediyor.

Tesla’nın Model X ve Model S’teki parça değişimlerinin, bütün araçların geri çağrılma talebine uyacağı varsayıldığında 2017 Kasım ayına dek bu operasyonun bitmiş olacağı yine notlar arasında.

tesla otomobil sürücüsüz otomobil tesla haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor