Toshiba Bellek Üretim Kısmını Başka Bir Teknoloji Firmasına Devredebilir

Toshiba Japon firmalar arasında en büyük potansiyele sahip olanların başında yer alıyor. Günümüzde Toshiba bilgisayarları ve donanımları halen daha tercih edilen majör markalar arasında yer alıyor. Fakat zarar etmeye devam eden şirketin küçülmeye gittiğini söylemek mümkün.

Toshiba Bellek Üretim Kısmını Başka Bir Teknoloji Firmasına Devredebilir
Toshiba Bellek Üretim Kısmını Başka Bir Teknoloji Firmasına Devredebilir Ahmet Faik YILMAZ

Toshiba son açıklamalarıyla birlikte mali dönemin içerisinde 9 milyar $ zararla dönemi kapattı. Büyük bir zarar olarak görülmesinin yanında iflasın eşiğinden dönülmesi bir bakıma sevindirici gelişme oldu. Tabi burada Toshiba'nın yıllık gelirinin dörtte birine tekabül eden bellek yongası bölümünün payını unutmamak gerekiyor. Her yıl ortalama 12,5 milyar $ kazanç getiren bu bölüm Toshiba'nın sektörde iki alternatiften birisi olmasından kaynaklanıyor.

Samsung ile Toshiba bellek yongası üretiminin iki devi olarak biliniyor. Doğal olarak bu aşamada Toshiba yönetimi bellek yongası kısmının satışı için bir ihale düzenlemeye karar veriyor. İhale yıldızlar geçicine sahne olurken Apple, Google, Foxconn, Amazon, Micron Technology, Western Digital Corporation, SK Hynix Inc gibi firmalar yüksek meblağlarla alıcı pozisyonunda yer aldı.

Şu sıralar Toshiba bellek yongası üretimini hangi firmaya devredecek bilemiyoruz. Bu alanda yüksek yatırımlarıyla dikkat çeken Google, yaptığı patent çalışmalarına servet ödeyen Apple ve her sene bir şirketi bünyesine katarak büyümesi durdurulamayan Foxconn en iddialı şirketler arasında yer alıyor. Toshiba'nın nefes almasını sağlayacak olan bu satın almanın ise bu yıl içerisinde yapılacağı öngörülüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor