Türk Yapımı Oyun Zula'ya Şok

Türk yapımı FPS oyunu olan Zula isimli oyun, oyuncu yorumlarının manipüle edildiği gerekçesi ile Steam üzerinden kaldırıldı.

Türk Yapımı Oyun Zula'ya Şok
Türk Yapımı Oyun Zula'ya Şok

Türk yapımı FPS oyunu olan Zula, Steam üzerinden kaldırılmasına karar verildi.

Zula yapımcıları, bir süre önce bir destek kampanyası başlatarak, Steam üzerinden olumlu yorum yapan oyunculara farklı silahlar hediye ediyordu. Bu durum, oyun severler tarafından eleştirilmiş, Zula’nın oyunculara adeta rüşvet verdiği noktasında birleşmişti. Oyunseverlerin hatırlayacağı üzere, Warface oyununda da aynı taktik izlenmiş ve rüşvet verdiği noktasında suçlanmıştı.

Steam’in geliştirici şirketi Valve, geliştiricilerle yaptığı anlaşmada, oyuncularının Steam üzerinden oyuna verebildiği yorumların manipüle edebilecek tutumların yasak olduğunu belirtiyordu. Zula’nın oyuncularına Steam üzerinden olumlu yorum yapanlara silah verilme kararı ise, bu açıdan bakıldığında bu kuralın ihlal edildiği fikrinin oluşmasına neden oluyor.

Zula’nın aldığı bu kararın ardından Steam yönetimi, Zula isimli oyunun sisteminden kaldırdı.

Zula’nın Steam üzerinden kaldırılmış olması, Türk oyun sektörü için ağır bir darbe olduğu belirtiliyor. Türk yapımı oyunlar son yıllarda hızlı bir şekilde yükselişe geçmiş ve özellikle Türk oyuncuların desteklemekten çekinmediği ve hayranı olduğu FPS oyunları olduğunu da belirtmekte fayda var.

Zula’nın yapımcılarının ise yaptığı açılamada ise, bu durumun Kasım 2016’da yaşandığını ve gelen uyarıların ardından Aralık 2016 tarihinde kaldırıldığını belirtiyor. Bu kadar eski bir durumun, üzerinden onca süre geçmesinin ardından tekrar gündeme gelmesinde art niyet olduğu vurgusu yapılıyor. 

zula oyunu zula oyun zula steam zula destek kampanyası zula steamdan kaldırıldı zula steamdan kaldırıldı mı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor