TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK RESMİ GENEL ŞEHİR FUARI KASTEXPO’DA GERİ SAYIM BAŞLADI

Ticari hacim olarak 7 milyar dolarlık değere sahip, Kastamonulu sanayici ve iş adamlarını bir araya getirecek olan Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO) 27-30 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK RESMİ GENEL ŞEHİR FUARI KASTEXPO’DA GERİ SAYIM BAŞLADI
TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK RESMİ GENEL ŞEHİR FUARI KASTEXPO’DA GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2017 yılı resmi fuar takviminde Türkiye’nin ilk ve tek resmi şehir fuarı olma özelliği ile dikkat çeken ve Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO) 27-30 Aralık 2017 tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi’nin (İFM) 9 ve 10. salonlarında ziyaretçilerini ağırlayacak fuara, 30 farklı sektörden yaklaşık 200 firmanın katılımı bekleniyor. Fuara, aralarında Kastamonu Entegre, İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş, Tosyalı Holding, Teksan Jeneratör, Dalgakıran Kompresör, Reis Gıda, Yılmaz Redüktör ve Elvan Group… gibi kendi sektörlerin öncü firmaları katılıyor.

 

Yüzde 80 doluluk oranına ulaştı

 

Dört gün sürecek olan etkinliğin ekonomik güç birlikteliğinin yanı sıra Kastamonu sosyal, kültürel ve bölgesel gücünü ön plana çıkaracağına dikkat çeken KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, “ Hemşerilerimiz küresel gelişmelerin etkisine rağmen ülkemiz ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine destek sağlıyorlar. Bu tutumlarının en güzel örneği de KASTEXPO’da yaşanıyor. Türkiye’nin ilk genel şehir fuarı KASTEXPO’nun düzenlenmesine az bir süre kalmasına rağmen

stantların yüzde 80 doluluk oranına ulaşması hemşerilerimizin ekonomiye can suyu olduklarının kanıtıdır.” dedi.

KASİAD himayesinde düzenlenen KASTEXPO’nun 2017’nin son diliminde gerçekleşecek olmasının dünya ülkelerine de mesaj olduğunu vurgulayan Ayhan Aslan, “ Bu yıl 27-30 Aralık tarihleri, gücümüzü ispat edip 2018’e umutla gireceğimizin, bölgesel ve küresel güçlere karşı dik duracağımızın göstergesi olacak” diye konuştu.

 

İstanbul ve ülke ekonomisin de söz sahibiyiz

 

Konuşmasında İstanbul başta olmak üzere ülke ekonomisin de söz sahibi Kastamonulu şirketlerin olduğuna vurgu yapan Aslan, her biri kendi sektöründe dev olan sanayi kuruluşlarının varlığından ve KASTEXPO’da katılımcı olmalarından son derece mutlu olduklarını söyledi. Aslan, “İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından üretimden satışların baz alındığı değerlerle hazırlanan ve ‘Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde Kastamonulu 10 şirketlerimizin oluşu ve bunlarının tamamının da Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı’nda yer almaları da ayrıca gurur vericidir” dedi.

 

“Farkındalığı bu yıl fırsata dönüştüreceğiz”

 

Kastamonulu sanayici ve iş adamlarının yıl sonu buluşması KASTEXPO Fuarı’nı 
organize eden İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz fuara katılım sağlayan firma sayısının hedefledikleri rakama yaklaştığını belirtti.

Karadeniz yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“KASTEXPO’ya katılım sağlayan firmaların büyük bölümü imalat sanayimizin ve Kastamonu iş dünyasının önemli markaları durumundadır. Şu ana kadar fuarda yer alma noktasında mutabakat sağlamış olduğumuz 145 firmanın ülke ihracatında, ekonomik gelişmesinde büyük katkıları bulunuyor. Katılımcı firmalarımızın sadece şirketleri ya da oluşumları adına değil, ülke ve bölge ekonomisine girdisi yaklaşık 7 milyar dolarlık bir iş hacmini kapsıyor.

26 bin 120 kişiye istihdam olanağı sağlayan bu 145 firma, 1 milyon 800 bin metrekare alanda üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu da fuarımızın büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. KASTEXPO Fuarı ile bir önceki buluşmada elde ettiğimiz farkındalığı bu yıl fırsata dönüştürerek, Kastamonu adına da önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor