Twitter Canlı TV Yayınları İçin API Desteği Sağlayacak

Twitter hakkında sızdırılan haberlere göre mikroblog sitesi canlı yayınlarını medya kuruluşlarına sunmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda Twitter canlı yayınları TV yayınlarına rakip olabilir.

Twitter Canlı TV Yayınları İçin API Desteği Sağlayacak
Twitter Canlı TV Yayınları İçin API Desteği Sağlayacak Ahmet Faik YILMAZ

Sosyal medya ve mikroblog sitesi Twitter canlı yayın içerikleri için büyük medya kuruluşlarından birine dönüştürme teklifinde bulunmak amacıyla girişimlerde bulundu. The Information tarafından yayınlanan habere göre Twitter, önümüzdeki hafta canlı yayın API'lerini medya TV kuruluşlarına açmayı planlıyor. Böylece birçok canlı yayın hizmeti sağlayan firmalarla ortak yayınlar sağlanmaya başlayacak.

Şuan için spor ve haber merkezleri Twitter üzerinde canlı yayın akışını sağlayabiliyorken diğer medya içerikleri için kapsamlı bir planlamayla birlikte sosyal medya sitesi Twitter'ın ortaklığı gerekiyor. Bu durumun haricinde yeni sunulacak API sistemi ile Periscope özelliği kullanılmadan medya kuruluşları web sitelerinde istedikleri yayını canlı olarak yayınlayabilecekler.

Şuan için sadece haber kuruluşlarına özel olarak sunulması beklenen bu özelliği normal kullanıcılar ortaklık olmadan kullanamayacaklar. Standart kullanıcılar canlı yayın için Periscope uygulamasına bağlı kalmak durumunda olacaklar.

Twitter, bu yıl içinde tam 15 adet e-spor karşılaşması yapmak üzere bir anlaşma sağladığını ve ayrıca 2017-2018 yılları için National Lacrosse League oyunlarının yayın haklarını aldığını açıkladı.

twitter canlı yayın twitter yayın akışı twitter api
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor