Twitter Hisselerinde Düşüş Yaşıyor

Sosyal medya devi Twitter, hadaflediği kullanıcı sayısına ulaşamayınca, hisselerinde düşüş yaşadı.

Twitter Hisselerinde Düşüş Yaşıyor
Twitter Hisselerinde Düşüş Yaşıyor

Twitter, kullanıcılarının beklenenden az olması sebebi ile hisselerinde düşüklük olduğu görülüdü.

Twitter Inc hisseleri, sosyal medya platformunun ikinci çeyrekte aylık aktif kullanıcılarda beklenenin altında kalmasından dolayı düşüş yaşadığı görüldü.

Facebook ve Snapchat uygulamalarıyla yarış halinde olan Twitter, şiddetli rekabet ortamında aktif kullanıcılarının düşmesi ve beklenen aylık kullanıcı sayısının düşmesinden ötürü hisse satışlarında gerileme yaşadı.

2017 yılının ilk çeyreğinde şirket, kullanıcılarının 9 milyon olacağı hedefini koyduğunu açıklamış ve beklenenden az kullanıcı sayısına ulaşmasından ötürü de gerilemenin yaşandığını belirtmişti.

Sosyal ağ hizmetleri önemli bir performans göstergesi olan aylık aktif kullanıcıların hesaplanması, genellikle 30 günlük süre içinde oturum açıp çıkış yapan kullanıcı sayısını baz alarak hesaplanıyor.

Twitter, ikinci çeyrekte gelirinin yüzde 4.7’lik bir düşüşle gerilediğini ve zararın 55 milyon dolar değerinde olduğunu açıklarken, şirketin canlı yayınlar vasıtası yolu ile gelirlerini arttırmaya çalıştığı belirtiliyor.

Ayrıca reklam gelirlerinde de düşüş yaşayan Twitter Inc, yüzde 8’lik bir düşüş yaşadığını ve bu düşüşün 489 milyon dolardan 458,1 milyon dolar seviyelerine gerilediğini, net zararının ise Haziran ayının sonlarına doğru ikinci çeyrekte ise 107.2 milyon dolar seviyelerinde olduğunu açıklıyor.

2013'ten bu yana şirketin ikinci kez gerileme gösterildiği belirtilirken, yüzde 4.7’lik düşüşün ikinci kez yaşandığı ve 573.9 milyon doların altında gerçekleştiğini belirtiyor.

Twitter Twitter Hisselerinde düşüş Twitter hisseleri Twitter Inc
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor