Twitter Takipçi Sayınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Twitter kullanıcıları olarak takipçi sayısı artırmak için tasarımı yenilenmiş olan bu sosyal medya aracının sunduğu fırsatlardan sonuna kadar yararlanabilmelisiniz. Sosyal medyada başarı kazanmak ya da popüler bir Twitter hesabına sahip olmak son zaman içinde büyük önem kazanmıştır.

Twitter Takipçi Sayınızı Nasıl Artırabilirsiniz?
Twitter Takipçi Sayınızı Nasıl Artırabilirsiniz? Tugrul Demir

 

 

Bu sebeple takipçi sayısını artırmak ya bir başarı sağlamak için bazı püf noktaları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu konuda kimi uzmanlar bu başarının kazanılmasında profil fotoğrafı ya da bilgilerinin büyük önem taşıdığını söylüyorlar.

Bu açıdan fotoğraf paylaşımı yapılırken tüm yüzü gösteren bir fotoğraf seçimi yapılmasını, profil bilgilerinizde de hangi konu ile ilgili tweet paylaşacağınızı söylemelisiniz. Twitter sayfasının arkasında yer alan duvar kâğıdını, kişisel zevklere uygun olarak seçilmesi de profilinizi çekici kılacaktır.

Kimi uzmanlar paylaşılan tweetlerde mutlaka bilgi, içerik ve mizahın kullanılması gereklidir. Kimileri de tweetlerde kullanılan dilin önemli bir detay olduğuna inanıyor.

Bu sebeple de şu tavsiyeler veriliyor:

  • Kısa ve sevimli tweet tercihleri yapın.
  • Haftalık Twitter soruları ya da Twitter röportajları paylaşan hesaplar yaratın.
  • @ işaretini doğru bir şekilde kullanın.
  • # işaretini fazla kullanmayın.

Bu gibi öneriler dikkate alınarak çok sayıda takipçi kazanılmasına şahit olabilirsiniz. Takipçi kazanılmasında bunlar haricinde daha birçok etken vardır.

Bu etkenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

İlgi Çekici Olmak

Twitter'ın en önem taşıyan kuralı her zaman ilgi çekiyor olmaktır. Bu yüzden size cevap verilecek ya da retweet yapılacak tweetler atmak her zaman önemli bir konu olmuştur. Bunun için de gündemin yakından takibi gereklidir. Trend topic tweetler atmak güzel bir başlangıç sayılabilir. Bunun yanında da esprili olmayı deneyin. Çünkü insanlar Twitter'da eğlence için hesap oluşturabiliyorlar. İlgi çeken mesajlar ile size yanıt veren ve retweet yapan kişi sayısının arttığına şahit olacaksınız.

Takipçilerle İletişim

Atılan tweetlere verilen cevap verenleri es geçmeyin. Siz de onlara cevap verin. İnsanlar bu gibi iletişimlerden büyük zevk alırlar. Onlara gerekli ilgiyi gösterdiğinizde sıkı bir takipçi kitlesine ulaşacaksınız.

Ünlü Kişileri Takip Etme

Twitter'da ünlü kişilerin takibi büyük önem taşır. Etkili bir inceleme sonrasında takipçilere çok sık cevap veren ünlüler takibe alınmalıdır. Onların tweetlerine ilgi çekici cevaplar verin. Hakarette bulunmayın. Çok iyi bir şekilde verilen cevaplar bir gün herhangi bir ünlü tarafından retweet edilebilir. Bunun sonucunda da takipçi sayınızda büyük artışlar yaşanır.

Güncel Konu Kullanımı

Twitter'da güncel mesaj verin. Bu güncel konular hakkında atılan tweetler sonucunda da hem ünlü kişilerin retweet yapmasına hem de takipçi sayısının artmasına büyük katkılarda bulunabilirsiniz.

Retweet Etme

Fayda sağlayan bilgiler her zaman takip edilir. Bundan dolayı son dakika içerikleri, ödül-promosyon bilgileri, insanlara fayda sağlayacak püf noktaları düzenli bir şekilde retweet edebilirsiniz.

Retweet edilirken dikkat edilecek hususlar şunlardır:

Retweet, zincirleme bir etki yarattığı için birçok takipçi açısından önem taşıyan konular retweet edin.

Retweet ederken 140 karakterin tamamını kullanmanıza gerek yoktur. Çünkü Twitter kullanıcısı retweet sekmesini kullanmanın dışında bazen mesajın başına RT yazıp kullandığınız nicki yazabilir. Bu sebeple retweet yaparken daha kısa cümlelere yer verilmelidir.

Bu koşullara uyduğunuz takdirde retweet kullanımını etkili ve eksiksiz bir biçimde yerine getirirsiniz.

Mention

Sizden başka bir tweetin bahsettiği anda bu etkileşime cevap vermekten kaçınmayın. Konuyu daha da genişleten mesajlar kullanın. İnsanlar, her mecrada olduğu gibi Twitter'da da ikili tartışmalar söz konusu olduğunda da tartışmalar ilgi gösterir. Ancak bu tartışmaları saygı sınırları içinde gerçekleştirmelisiniz.

Tweetlerde Konu Seçimi

Gerekli gereksiz her konuda tweet attığınızda unfollow yapılması ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden son derece yararlı olan bilgiler paylaşmalısınız. Ayrıca bu tweetleri kısa aralıklarla da atmamanız gerekir.

Hashtag Kullanımı

Twitter'da belli başlı konuların kolay bir şekilde takip edilmesine yarayan etiketler, hashtag olarak adlandırılır. '' #'' işareti ile hashtag açılır. Açılan bu hashtagler sayesinde birçok Twitter kullanıcısı sizi de timelinelarında görebilirler.

Spam Mesajlar Karşında Ne Yapılmalı?

Eğer bir takipçi aracılığıyla Spam mesajı alırsanız bunun sebebi detaylı olarak araştırılmalıdır. Çünkü bu spam mesajı sizi takip eden herhangi bir sahte profilden kaynaklı olabilir. Bu durumda o hesabı bloklamanız gerekir.

Takiplerin Çeşitliliği

Takip edilen kişiler mutlaka değişik yaş ve meslek gruplarından oluşmalıdır. Sadece ülke içi takipçi kazanımında da bulunmayın. Çünkü ülke dışındaki takip ettiğiniz kişiler sizin önemli bir sıçrayışta bulunmanıza yardım edebilir. Buna ek olarak da bu profilleri takip etmeniz de fikirleriniz hakkında da takipçilerinize bazı ipuçları verebilir.

Farklı Mecralardan Yapılan Takipler

Linkedin, Facebook gibi diğer etkili sosyal paylaşım siteleri Twitter ile kolay bir şekilde entegre olur. Bu bakımdan diğer sitelerde kazanılmış olan takipçileri de Twitter'da buluşturarak büyük bir takipçi kitlesine ulaşmış olursunuz.

Güncel Olaylar Hakkında Belge Oluşturmak

Bazen güncel bir olaya ilk siz tanık olabilirsiniz. Bunu tanık olduğunuz olayı, fotoğraflayıp kısa bir bilgi ile paylaşımını gerçekleştirdiğinizde Twitter'da takipçi sayınızda geçici de olsa bir artış yaşanacaktır.

Antipatik Paylaşımlar

Twitter aracılığıyla nefret söylemi gibi mesajlar atmanız sizin zarara uğramanıza yol açacaktır. Antipatik takipçi kazanımı için bu yollara başvurmamalısınız. Bu gibi paylaşımlara yer verdiğinizde uzun vadeli olarak yalnız kalabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor