Twitter Uzantısı Periscope Engellenmesinin Ardından Scope Oldu

Mahkeme tarafından Periskop Limited şirketi tarafından açılan davada taklit ürün olarak nitelendirilen Twitter canlı yayın servisi Periscope engellenmişti. Engellemeyle beraber Türkiye'de canlı yayın servisinin ne şekilde yapılacağı ise merak konusu olmuştu.

Twitter Uzantısı Periscope Engellenmesinin Ardından Scope Oldu
Twitter Uzantısı Periscope Engellenmesinin Ardından Scope Oldu Ahmet Faik YILMAZ

Twitter hızlı bir biçimde çözüm yolu üreterek artık Türkiye'de Periscope isim değişikliği yaparak Scope olacak dedi. Bunu resmi olarak açıkladıktan sonra mevcut Periscope hesapları engellemeden evvel bu duyuruları yayınladı. Yalnızca ülkemizde geçerli olacak bu uygulamanın Scope ismiyle daha geniş bir kitleye erişebilmesi muhtemel görünüyor.

Öncelikli olarak yayıncıları sevindiren bu gelişmeyi şu sıralar aktif olarak mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Android için Google Play Store üzerinden Scope uygulamasını güncel olarak indirip kurabiliyorsunuz. Eski hesabınızla giriş yapabildiğiniz uygulama iOS için AppStore üzerinde de mevcut.

Yapacağınız canlı yayınlar için herhangi bir kısıtlama söz konusu olmayacakken Twitter canlı yayın aplikasyonu Persicope için yolun sonu Scope ile aydınlandı. Bir an için gelmeyen resmi açıklamalar ülkemizde canlı yayın servisinin tamamıyla kalkacağı dedikodusunun yayılmasına sebep olmuştu.

Fakat Twitter yoğun bir sosyal medya potansiyeline sahip olan ülkemizde ciddi bir pasta dilimi yemeye kararlı görünüyor. Doğal olarak herkesin kolaylıkla erişebileceği bir canlı yayın uygulamasıyla bu isim skandalını sorun yaratmadan bitirmiş oldu. Periskop Limited şirketinin ise bu noktada açtığı davanın düşmesi muhtemel. Tabi Periscope uygulaması ve resmi hesapları üzerine uygulanan ambargonun kalkması pek mümkün değil.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor