Twitter'ın Stock Yumurta Avatarı Tarihe Karıştı

En büyük sosyal medya odaklı platformlardan birisi olan miktoblog sitesi Twitter, yıllardır profil resmi kullanmayan kullanıcılar için sabit olarak kullanılan "Yumurta" avatarını kaldırdı.

Twitter'ın Stock Yumurta Avatarı Tarihe Karıştı
Twitter'ın Stock Yumurta Avatarı Tarihe Karıştı Ahmet Faik YILMAZ

Twitter'ın açılışından bugüne kullandığı yumurta kafa avatarlar sonunda teknolojik gelişmelere dayanamadı ve tarihe karıştı. Sosyal medya devi Twitter'da artık profil resmi seçmeyen kullanıcılar, klasik yumurta avatarını kullanamayacak.

Twitter üzerinde profil resmi belirlemeden diğer kullanıcıları rahatsız etmek, örgütlü yada örgütsüz siyasi amaçlarla mesajlar yaymak isteyen ve kimliklerini belli etmek istemeyenlere default olarak gelen yumurta kafa profil görüntüsü üzerinde değişikliğe gidildi. Nazi ve Trol gibi kelimelerle özdeşleşmiş olan bu yumurtalar sonunda Twitter tarafından kırılarak yerlerine yepyeni sistem entegre edildi.

Yumurta benzeri görsel profil resmi tarihe karışırken bunun yerini normal insan benzeri avatarlar aldı.

Yumurta Profil Resimleri Yenilik İçin Kaldırıldı

twitter yumurta kafa kaldırıldı

Sosyal medya devi Twitter, yumurta görünümlü avatarların kaldırılma nedenini fake hesap sorununu çözmekten ziyade birtakım yenilikler gerçekleştirmek amacıyla işleme konulduğunu belirtti. Kendi resmi blogunda yer verdiği açıklamada değişim zamanının çoktan geldiğini düşündüğünü belirten Twitter, aynı zamanda yumurtanın trollerle özdeşleşmiş olduğundan rahatsız olduklarını ve bu nedenle değişikliğe gitmek istediklerine yer verildi.

twitter yeni avatar

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor