Uber İtalya'da Yasaklandı!

Gittiği hemen hemen her ülkede ciddi sorunlar yaşayan Uber İtalya'dan da umduğunu bulamadı! Uber'in faaliyetleri İtalya'da yasaklandı!

Uber İtalya'da Yasaklandı!
Uber İtalya'da Yasaklandı!

Gittiği her ülkede ciddi sorunlar yaşayan Uber'in İtalya'daki faaliyetlerinin de durdurulması kararlaştırıldı. İtalya'nın başkenti Roma'da yaşadığı bir sorun nedeniyle mahkemeye verilen Uber, Roma'da yürütülen bu davada Uber'in İtalya'daki faaliyetleri durduruldu. Gittiği pek çok ülkede olduğu gibi İtalya'da da haksız rekabetle suçlanan Uber alınan bu karara göre İtalya'da sürdürdüğü faaliyetleri 10 güne kadar durdurmak ve ülkeden çekilmek zorunda. Uber İtalya'dan çekilmemesi halinde günde 10.600 dolarlık bir ceza alacak.

70 milyar dolarlık bir varlığı olan Uber için İtalya'da gün başına ödeyeceği 10.600 dolar caydırıcı gelmeyebilir ancak Uber'in her ülke de bu tip sorunları bulunuyor.

Kararın ardından Uber mahkemenin böyle bir karar almasını şaşırtıcı bulduğunu ifade etti. Uber'in İtalya'da sürdürdüğü faaliyetlerle birlikte pek çok profesyonel sürücünün gelir elde ettiğini ve kullanıcılar için oldukça kaliteli bir hizmet sunduğunu dile getirdi ve bu kararla birlikte İtalyan vatandaşların tek tuşla ulaşım hizmeti alamayacaklarını belirtti.

uber

Bilindiği gibi Uber'in daha önce de Milan'da sürdürdüğü faaliyetlerine kısıtlama getirilmiş ve Mahkeme UberPop uygulamasına kısıtlama getirmişti. 

uber italya uber haksız rekabet roma uberpop
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor