Varna Film Festivali’nden Kızılay’a IFRC Özel Ödülü

Varna Film Festivali’nde Kızılay’ın Suriye İnsani yardım operasyonu kapsamında hazırladığı belgesel filmler, IFRC Özel Ödülü’ne değer bulundu.

Varna Film Festivali’nden  Kızılay’a IFRC Özel Ödülü
Varna Film Festivali’nden  Kızılay’a IFRC Özel Ödülü

Bulgar Kızılhaçı tarafından 17. düzenlenen Humanity temalı Varna Film Festivali 12-15 Ekim tarihlerinde Varna Festival Köyü'nde gerçekleştirildi. Bu yılın teması savaşlar ve çatışmalardı. 5 kişiden oluşan Festival jürisinde İtalya’dan Yönetmen Beppe Cino, Bulgaristan’dan Tıp Üniversitesi Dekanlarından Prof. Dr. Emanuela Mutafova, Aktrist Yana Marinova, Türkiye’den Yönetmen Armağan Pekkaya ve Moskova Sinema Akademisi Başkanı Pavel Vasev yer aldılar.

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık festivalin açılış töreninde bir konuşma yaptı. Kınık, dünyanın bir çok coğrafyasında savaş ve göçlerden kaynaklanan insani dramlara değinerek, insani krizlerle mücadele için birleşen ellerin önemine dikkat çekti. Kınık, “goodhands” kavramı çerçevesinde insani yardım kurum ve çalışanlarını birlikte hareket etmeye ve dayanışmaya da davet etti.

 

Uzun Metraj, Kısa Film, Belgesel ve Kızılay Kızılhaç Filmleri kategorilerinde 200’ün üzerinde filmin yarıştığı festivalde Kızılay’ın Suriye İnsani yardım operasyonu kapsamında hazırladığı belgesel filmler, festivalin en önemli ödülü olan IFRC Özel Ödülü'ne değer bulundu.

 

Festivalde Türkiye adına jüri üyesi olarak yer alan yönetmen Armağan Pekkaya’nın Türkiye'deki Mülteci Kadınların hikayesini anlattığı “Mutfak”adlı belgeselin de galası yapıldı. Festival katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca yönetmenin sosyal gerçekçi filmografisi nedeniyle insanlığın ortak belleğine yaptığı katkılardan dolayı da festival komitesi tarafından sinema onur ödülü verildi.

 

Heyetler işbirliği kararları da aldı

 

Festivalin onur konukları arasında yer alan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Sekreter Hüseyin Can, Bulgaristan Kızılhaçı Varna Şubesi ile kardeş şube olan Kızılay Eskişehir Şubesi Başkanı Yüksel Girgin, Bulgar Kızılhaçı Başkanı ve heyeti ile özel görüşmeler yaptı. Heyetler arası görüşmelerde iki ülke ulusal dernekleri arasında bölgesel işbirlikleri konuları da ele alındı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor