Vodafone Şirketi 5G İle Alakalı Testlerine Başladı

5G ile ilgili Qualcomm kısmında çalışmalar başlamışken, Türkiye’den ise bu alan içerisinde ilk testler başlamış oldu.

Vodafone Şirketi 5G İle Alakalı Testlerine Başladı
Vodafone Şirketi 5G İle Alakalı Testlerine Başladı

5G ile ilgili Qualcomm kısmında çalışmalar başlamışken, Türkiye’den ise bu alan içerisinde ilk testler başlamış oldu.  Vodafone şirketi 5G teknolojisinin getirecek olduğu yüksek data ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla hem kapsama hem ise yüksek hızlara ulaşabilecek durumdaki en uygun bant olduğu açıklanan 3.5 GHz bandlarını Türkiye içerisinde mevcut 4.5G şebekelerini kullanıp test etti.

3.5 GHz TDD bandı kapsamında test kullanım izni bulunan Vodafone, testi  ayrıca20 MHz spektrum bandı ve de  4×4 MIMO (Çoklu  birAnten) teknolojisini desteklemekte olan ticari antenin yanı sıra radyo ekipmanı kullanıp yaptı. Huawei şirketinin işbirliği ile yapılan bu testin sonrasında 185 Mbpslik bir hıza ulaşılmış oldu.


Çoklu bir anten teknolojisinin  bu kapasiteye ve  de performansa bulunan etkisinin 5G’ye giden yol içerisindeki önemini bir defa daha ortaya koymuş olan test dahilinde öte yandan, 3.5 GHz'lik bir TDD bandında 4 değişik 20 MHz'lik bir spektrum bandı aynı esnada havaya verilmiş oldu. Bu şekilde hava ortamında tam 80 MHz'lik bir bant genişliğine ulaşılmış oldu.

5G konusunda önemli teknolojilerden bir tanesi olarak öne çıkan 3.5 GHz'lik TDD spektrum bandının kullanılması ile verimlilik çoğaltılacakken, çoklu  bir anten teknolojisi ile birlikte aynı ortam içerisinde yüksek hızlara erişmek olanaklı olacak.

Testi yapılan Vodafone’dan Mallik Rao da sonuçlar hakkında firma adına konuşma gerçekleştiren isim oldu. Konuşmasında; ''Özellikle de  şehir merkezleri benzerinde abone sayısı ile birlikte veri trafiğinin çok yoğun olduğu alanlarda yarar sağlayacak 3.5 GHz'lik spektrum isimli bandını Türkiye içerisinde ticari ekipman ve 
 de terminallerle test ettik.'' ifadelerine yer verdi

vodafone 5g huawei
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor