VR Mimarisi Oculus Rift Patronu Palmer Luckey Facebook'tan Ayrılıyor

Sanal gerçeklik gözlüğü piyasasının önemli oyuncularından Oculus Rift oldukça iddialı işler başardı. Facebook tarafından 2 milyar $ karşılığında satın alınan şirketin kurucusu Palmer Luckey ise Facebook ile bağlarını koparmaya hazırlanıyor.

VR Mimarisi Oculus Rift Patronu Palmer Luckey Facebook'tan Ayrılıyor
VR Mimarisi Oculus Rift Patronu Palmer Luckey Facebook'tan Ayrılıyor Ahmet Faik YILMAZ

Bu durum her ne kadar teknoloji sektöründe Facebook ve Oculus VR ayrılığı gibi yorumlansa da işin özü bundan bağımsız. Oculus VR şuan için Facebook Inc bünyesinde yer alan servislerden yalnızca bir tanesi. Satın alma işlemini yaptıktan sonra Oculus CEO'su Luckey Facebook ile ortak çalışmalara devam etti.

Dün itibariyle ise Facebook'taki görevinden ayrılacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Facebook 'Luckey'i özleyeceğiz' şeklinde bir ibareyle bu kararı doğruladı. Fakat Oculus VR şirket bünyesinde geliştirilmeye devam edecek.
Hatta Facebook sanal gerçeklik sektörü için Xiaomi'den bir transfer dahi gerçekleştirdi. Hugo Barra Facebook cephesinde sanal gerçeklik teknolojisi uzmanı olarak çalışacak ve muhtemelen Oculus Rift projesi tamamıyla kendisinin kontrolünde ilerleyecek.

Bu noktada geçtiğimiz hafta sonuçlanan Zenimax davasında 500 milyon $ kayıp yaşanması üzerine bu gelişmenin yaşanması ise stratejik bir adım gibi görünüyor. Şu an için Palmer Luckey kariyerine nerede devam edecek bilinmiyor. Fakat kendisinden boşalan eski koltuğa Hugo Barra oturacak.

Her ne kadar şirketten ayrılan Luckey için kıyamet senaryoları şimdiden çok çeşitli olarak yapılsa da sorunsuz bir ayrılık olmuş gibi görünüyor. En azından basına profesyonel bir dille ayrılığı duyurduklarını görebiliyoruz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor