WhatsApp Hesabınız Tehlikede!

Anlık mesajlaşma denilince akla gelen ilk uygulama olan WhatsApp üzerinde önemli bir açık bulundu. Bulunan bu açıkla birlikte WhatsApp hesabınız tehlikede!

WhatsApp Hesabınız Tehlikede!
WhatsApp Hesabınız Tehlikede!

Geçtiğimiz günlerde Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların güvelikleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan ünlü güvenlik şirketi Check Point şimdi de anlık mesajlaşma uygulamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Check Point çalışanları yaptıkları açıklamada iki çok önemli anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ve Telegram üzerinde çok önemli bir açığı keşfettiklerini açıkladı. İnternet tarayıcıları üzerinde kullanılabilen bu iki anlık mesajlaşma uygulamasının bu platform üzerinde ciddi bir tehlike yaşattığı ortaya çıktı. 

Resim Dosyası Görümünde Bir HTML Kod Sayfası!

Güvenlik şirketi Check Point her iki uygulamanın da internet tarayıcısı sürümünün kullanırken hackerlerin içine zararlı bir kod serisi yazdığı fotoğrafı size göndermesi durumunda WhatsApp ya da Telegram hesabınızı ele geçirdikleri aktarıldı. Bu açığı kısaca anlatmak gerekirse, hackerlar aslında içinde zararlı kodlar bulunan html dosyasını kullanıcılara gönderiyor ancak bu zararlı kod barındıran html dosya iletiyi alan kişiler tarafıdan bir HTML dosyası değil de bir resim dosyası olarak görüldüğü için kullanıcılar bu dosyayı güvenle indiriyor. 

WhatsApp Ve Telegram Açığı Kapattı!

Check Point ayrıca "gönderilen iletiler herhangi bir doğrulama işlemi olmadan şifrelendiği için WhatsApp ve Telegram gönderilen içeriğin ne olduğu konusunda fikir sahibi değiller" dedi. Check Point'in bu açıklamasını bir rapor olarak WhatsApp ve Telegram'a sunmasının ardından her iki uygulamada böyle bir açığın olduğunu doğruladı ve böylesine önemli bir sorunu çözdüklerini açıkladı 

Check Point ayrıca kullanıcılara güvenmedikleri kişilerden gelen mesajları açmamalarını ve linklere tıklamamalarını ifade etti. 

 

whatsapp hack whatsapp açık telegram hack whatsapp check point
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor