WhatsApp’ın Facebook ile bilgilerinizi paylaşmasını önleyin!

WhatsApp'a gelen yeni gizlilik sözleşmesi kullanıcıların bilgilerini Facebook ile paylaşabilmesinin önünü açtı. Bunu engelleyebilmek elinizde.

Facebook‘un 2014 yılında satın almış olduğu WhatsApp için bir tartışma çıkmıştı. İki farklı uygulama nasıl entegreli çalışacaktı. Facebook’un satın almış olduğu WhatsApp önceden bilgilerin gizli kalacağına söz vermişti. Şimdi ise bu söz çiğnenmiş gibi duruyor.

WhatsApp kullanıcıları bu gelen sözleşmenin kabul ettirme özelliğini kabul etti. Ancak çoğu kişi bunu görmedi ve detayını bile okumadı. Gelen sözleşme Facebook’un reklamlarında müşteri odaklı çalışmasını sağlayacaktı. Ancak ne gibi bir odaklama olacağı bilinmediği için kullanıcıların önlem alması daha sağlıklı. Bu sözleşmeyi kabul etmemeniz en mantıklısı. Şimdi sizleri için iki farklı seçenek sunuyorum

Sözleşmeyi onaylamadan önce yapılması gereken

Size sözleşmeyi kabul ediyormusun şeklinde bir soru soracak. Orada alta inerek bilgilerimi Facebook ile paylaş tiki bulunmakta. o tiki kaldırıp onaylarsanız bilgileriniz paylaşılmayacak. Bu şekilde güvende olabilirsiniz.

Okumadan Onaylayanlar için bir yöntem

Sözleşmeyi eğer okumadan onayladıysanız geç kalmış ta olabilirsiniz ama şansımızı deneyelim. Uygulamada Ayarlar > Hesap bölümüne girerek altta yer alan Hesap bilgilerimi Paylaş kısmındaki seçilmiş alanın seçimini kaldırınız.

Bu yöntemi kullanakara WhatsApp bilgilerinin Facebook ile paylaşımı durdurulabilir.



Only registered users can comment.