Windows 7 Ve Windows 8 Kullanıcılarına Şok!

Intel'in ve AMD'in güçlü işlemcileri pek çok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor ancak Intel ve AMD bu işlemcileri bekleyen Windows kullanıcılarına üzücü bir haber verdi.

Windows 7 Ve Windows 8 Kullanıcılarına Şok!
Windows 7 Ve Windows 8 Kullanıcılarına Şok!

Microsoft son işletim sistemi olan Windows 10'a sürekli olarak yeni özellikler getirmeye devam ederken kullanıcılarının da Windows 10 işletim sistemini kullanmasını istiyor. Bu anlamda Microsoft geçtiğimiz sene Intel'in en güçlü işlemcisi olan Kaby Lake ve AMD Ryzen işlemcilerinin sadece Windows 10 kullanıcılarına özel olacağını açıklamıştı. Microsoft'un bu açıklaması pek çok Windows kullanıcısını üzdü çünkü Windows kullanıcılarının önemli bir kısmı Windows 10 haricinde Windows 8 ve Windows 7 işletim sistemini kullanıyordu. Microsoft'un bu kararından sonra güçlü işlemcileri kullanmak isteyen Windows 8 ve Windows 7 işletim sistemi sahiplerine ne olacağı merak konusuydu. 

Kullanıcıların Alacakları Hata Mesajları Belli Oldu!

Sonunda pek çok kullanıcının merak ettiği bu soru yanıt buldu. Microsoft'un açıklamasına göre Windows 8 ve Windows 7 kullanıcıları Intel ve AMD'nin son işlemcilerinin hiçbir güncellemesini alamayacak. Kullanıcıların bu güncellemelerini alabilmesi için işletim sistemlerini Windows 10'a yükseltmeleri gerekecek. İşletim sistemlerini Windows 10'a yükseltmeyen kullanıcılar ise aşağıdaki mesajlardan birisini alacak;

- "Desteklenmeyen donanım: PC'niz, Windows'un bu sürümünde desteklenmeyen bir işlemci kullanıyor ve bu donanıma ait güncellemeyi alamayacaksınız."

- "Windows yeni güncellemeleri arayamadı.

Bilgisayarınız için yeni güncellemeleri kontrol ederken bir hata oluştu. Bulunan hata(lar): Kod 80240037 Windows Update bilinmeyen bir hataya rastladı" mesajlarından birisini alacak. 

İşlemciler Tam Performansta Çalışmayacak!

Yazılım devi Microsoft'a göre "bu hataların nedeni, yeni nesil işlemcilerin destek için Windows'un en son sürüme ihtiyaç duyması" olarak gösteriliyor. Son olarak Windows 8 ya da Windows 7 kullanıcıları AMD ve Intel'in bu işlemcilerini kullanabilecekler ancak gel gelelim bu işletim sistemini kullanan kullanıcılar ne yazık ki işlemcilerini tam performansta kullanamayacaklar. 

 

intel amd kaby lake ryzen windows microsoft
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor