Windows İçerisindeki Virüs Fiyaskosu Bitiyor

Petya ve de WannaCry gibi çok kısa bir zaman içinde arka arkaya patlamış olan virüs saldırıları, Microsoft şirketinin çok ciddi bir şekilde eleştirilmesine de neden oldu.

Windows İçerisindeki Virüs Fiyaskosu Bitiyor
Windows İçerisindeki Virüs Fiyaskosu Bitiyor

Petya ve de  WannaCry gibi  çok kısa bir zaman içinde arka arkaya patlamış olan virüs saldırıları, Microsoft şirketinin çok ciddi bir şekilde eleştirilmesine de neden oldu.

pek çok kurumu Windows işletim sistemi kullanmaktan vazgeçirebilecek durumda olan fiyaskolara karşın, firma yapay zekalı bir koruma getirmeye hazırlanıyor.

Sonbaharda çıkacağı açıklanan Creators Güncellemesi ile birlikte Gelişmiş bir Tehdit Koruması (Advanced Threat Protection) da devreye girmiş olan. Kurumsal  olan bir Windows hizmeti şeklinde sunulacak koruma, halen bilinmeyen zararlı bütün yazılımlara karşı sistemi iyi bir şekilde koruyabilecek.

CNET'in  yapmış olduğu özel bir haberine göre ise, Windows'un Kurumsal Yöneticisi görevindeki Rob Lefferts, bu güncellemenin Microsoft şirketinin bulut tabanına sahip hizmetleri üstünden sağlanacak veriler ile sistemi koruyacak olduğunu belirtti. Burada bulunacak olan bir yapay zeka ise, gönderilmiş olan verileri inceleyip bir teşhis koyabilecek. Daha sonrasında, sistem gerekli önlemleri alıp virüsün zarar verebilmesini önlemiş olacak.

Bu şekildeki bir merkezî sistem ise, virüsün doğmuş olduğu anda Microsoft şirketi tarafından bilinmesini ve 
 de dünyada üzerindeki öteki bilgisayarları koruyabilecek olan bir imza oluşturabilmesini de sağlamış olacak. Lefferts'e göre ise siber saldırıların %96'lık bir kısmı yeni zararlı yazılımlardan kaynaklanmakta. Bu neden ile, özelliğin çok büyük  bir önem taşımakta olduğunun altını çizmekte.

ATP'ye ait yeni güvenlik özellikleri ise ilk aşama içerisinde yalnızca kurumsal müşteriler tarafından kullanılabiliyor olacak. Fakat, haber içerisinde Microsoft şirketinin bunu bütün kullanıcılara yayma konusundaki hedefi bulunduğuna da yer verilmekte. Şirket ise, ATP'nin Windows şirketinin ötesinde değişik platformlarda çalışabilmesini istiyor ve bu konu ile ilgili de çalışmalarını sürdürüyor

Microsoft şirketinin Windows 10  işletim sistemi için hazırlamış olduğu güncellemenin önizleme  ile ilgili sürümü eylül ayı içerisinde indirilebilir olacak..

microsoft windows petya
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor