Xbox Project Scorpio'nun Detayları Belli Oldu

Sony, PlayStation 4 Pro ile birlikte rakibi Microsoft'a oyun konsolları alanında büyük fark atmış, ibreyi kendisine çevirmeyi başarmıştı. Microsoft'tan karşı atak Project Scorpio ile geliyor. İşte detaylar..

Xbox Project Scorpio'nun Detayları Belli Oldu
Xbox Project Scorpio'nun Detayları Belli Oldu Ahmet Faik YILMAZ

Oyun konsolları arasında piyasaya girdiği ilk günden itibaren ilk iki sırayı paylaşan PS ve Xbox konsolları arasındaki rekabet günden güne derinleşiyor. Geçtiğimiz aylarda Sony'nin PlayStation 4 Pro modelini piyasaya sürmesinin ardından ibrenin bir anda Sony'e dönmesi Microsoft'un hızlı davranması zorunluluğunu oluşturdu.

Microsoft kanadından geçen yıl duyurulan Project Scorpio hakkında bir yıla yakın süredir resmi açıklama yayınlanmamıştı. İlk duyurulduğunda Xbox kullanıcıları oldukça heyecanlandıran Project Scorpio, Microsoft'un oyun konsolları alanında en güçlü donanıma sahip olacak olan konsolu olunacağı biliniyordu.

Geçtiğimiz hafta Microsoft'un Project Scorpio hakkında detaylı açıklamalar yapacağı bilgileri sızdırılmıştı. Sonunda tarih netleşti ve Xbox Project Scorpio hakkında teknik özellikler tam olarak 6 Nisan 2017 tarihinde resmilik kazanacak.

Xbox Project Scorpio konsolunun gücünün test edilmesi açısından Forza 7 ve Red Dead Redemption 2 oyunları 4K çözünürlükle birlikte sorunsuzca oynanabileceği belirtilmişti. Şimdilik yeni konsolla ilgili daha fazla ayrıntıya ulaşabilmiş değiliz. 6 Teraflop grafik işlemcisi ile gelmesi beklenen konsol, kompakt boyutlara sahip bir kasa ile kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor