Xiaomi İsmi Önemli Değil!

Xiaomi İsmi Önemli Değil!

Xiaomi İsmi Önemli Değil!
Xiaomi İsmi Önemli Değil! Tugrul Demir

Xiaomi CEO Lei Jun Açıkladı: Şirketin Adı Neden Xiaomi?

Xiaomi markası tüm dünyada tanınan ve teknoloji alanında kaliteli ürünleriyle adından oldukça söz ettiren markalardan biridir. Birçok insanın Xiaomi adının ne anlama geldiğini merak ettiği bilinmektedir. Bu duruma bir açıklık getirmek içinse iş Xiaomi CEO’su Lei Jun’un üzerine düşmüş gibi görünüyor. Çünkü kendisi bu konuyla ilgili yakın zamanda bu merakı giderecek şekilde bir açıklamada bulundu.

Xiaomi İsmi Önemli Değil!

Xiaomi CEO’su Lei Jun’a göre Xiaomi isminin anlamından çok daha önemli olan şey ise en temelde bu markadan çıkan son teknolojiyle donatılmış harika ürünlerdir. Bunun insanlar tarafından memnuniyetle kullanılması her açıdan bu noktada daha önemli olan bir konudur. Genel olarak bu görüşte ifadelerini yansıtan Lei jun ürünlerin isimden daha önemli olduğunu vurguladı.

Telaffuzda Yaşanan Zorluk

Çin özellikte günümüzde modern zamanlarında teknoloji alanında her yönde oldukça iyi ilerlemeler kaydetti. Çinli markaların pek çoğu mobil telefonlar konusunda harika ürünler üretmeye başladı. Ancak burada ortaya çıkan temel zorluğun ise ilgili isimleri telaffuz etmede yaşanan birtakım zorluklar.

İsmin Ortaya Çıkışı

10 yıl biri kısa bir süre zarfında faaliyet gösteren Xiaomi şirketi henüz oldukça genç olan başarılı şirketlerden biridir. Ancak her şeye rağmen akıllı cihaz alanında en önde gelen firmalara arasında yer almaktadır. Markanın oluşturulması aşamasında pek çok farklı şekilde isimler düşünüldü. Kızılyıldız, Siyah Pirinç ve Kırmızı Biber bunlar arasında yer alıyordu. Ancak sonradan marka ismi için Çincesi “Mi” olan Pirinç adına karar verildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor