Xiaomi’nin yeni logosu

Xiaomi’nin yeni logosu
Xiaomi’nin yeni logosu hande erol

Yaklaşık 12 yaşında olan ve büyük bir hızla büyüyen Xiaomi, son zamanlarda gerek isim tarafında gerekse logo tarafında değişimler gerçekleştiriyor. Çincede küçük pirinç veya küçük darı anlamına gelen ismi ile tüm dünyada adını duyuran şirket, Mi 11 serisinin ardından telefonlardaki “Mi” ismini kaldırdı. Tanıtılan yeni amiral gemisi serisi Mi 12 olarak değil, Xiaomi 12 olarak kullanıcılara sunuldu. Sonraki süreçte ise logonun kenarlarında oynamalar yapıldı.

Eskiden renkli ve dolu dolu tasarımlar tüm dünyada ve her alanda kabul görürken, son yıllarda minimalist ve sade tasarımlar şirketler tarafından tercih ediliyor. Hem sade, hem minimalist hem de siyah-beyaz tasarımlar sadece logolarda değil; hemen hemen her sektörde boy gösteriyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen Xiaomi ise yeni bir patent başvurusu ile sadeleştirdiği logosunu siyah-beyaz bir hale getirecek.

Ortaya çıkan bilgilere göre turuncu-beyaz renklerinden oluşan logodan vazgeçmeyecek olan Xiaomi, siyah-beyaz logoyu belirli serilerin belirli cihazlarında kullanıcıya sunulacak. Örneğin Xiaomi 13 ve 13 Pro modelini turuncu logolar ile tanıtacak olan telefon, 13 Ultra modelinde daha koyu bir tasarım dili ve siyah-beyaz logolar bulunabilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor