Yapay Zeka Sistemleri 12 Yılda En Az İnsan Kadar Zeki Olacak!

İnsanlık için gelecekte makinelerin yaşama etkileri konusunda görüşlerini bildiren Google çalışanı Ray Kurzweil, 12 yıl sonra yapay zeka teknolojisinin insan zekası ile yarışabilir konuma geleceğini iddia etti.

Yapay Zeka Sistemleri 12 Yılda En Az İnsan Kadar Zeki Olacak!
Yapay Zeka Sistemleri 12 Yılda En Az İnsan Kadar Zeki Olacak! Ahmet Faik YILMAZ

Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zekanın önümüzdeki 12 yıl sonrasında insan zekasına eşit hale geleceği iddia ediliyor. İddianın sahibi Google mühendislerinden Ray Kurzweil.

Teksas eyaletinde düzenlenen SXSW etkinliklerinde konuşan Kurzweil, hızla gelişen yapay zeka sistemlerinin insan hayatına etkileri konusunda ilgi çekici açıklamalar yaptı. Geliştirilen sistemlerin insanoğlunu daha zeki yapacağına inandığını belirten Kurzweil'e göre 2030'lu yıllarda beyinde bulunan bir merkeze yapay zeka sistemleri bir şekilde bağlanabilecek.

Bu iddia şu anlama geliyor. İnsan beyni bundan 12 yıl sonra yapay zeka sistemlerinden etkilenebilecek ve gerektiğinde bu makinelere bağlantı kurabilecek.

Yapay zeka sistemlerinin insan hayatına etkileri konusunda herkes Kurzweil kadar olumlu yaklaşmıyor. Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk ve İngiliz ünlü fizikçi Stephan Hawking'e göre yapay zeka teknolojilerinin hızlı gelişiminin bir şekilde yakın gelecekte insanlığın sonunu getirebileceği düşüncesi savunuluyor.

Gelecek 12 yıl neleri beraberinde getirecek bilinmez ancak gelişen teknoloji ile birlikte insan güçü ve düşüncesi bu sistemlerin varlığında biraz daha geri planda kalabilir düşüncesi içindeyiz.

yapay zeka insan beyni teknoloji
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor