Yeni Macbook Pro Modelini Hackleyene 28 Bin Dolar!

Pwn2Own 2017 etkinliğinden bu kez daha ilginç bir haber: Yeni nesil Macbook hacklendi.

Yeni Macbook Pro Modelini Hackleyene 28 Bin Dolar!
Yeni Macbook Pro Modelini Hackleyene 28 Bin Dolar! Ahmet Faik YILMAZ

TrendMicro tarafından her yıl düzenlenen Pwn2Own isimli Dünya Hack Yarışması yine sürpriz anlara sahne oldu. Samuel Groß ve Niklas Baumstark isimli hackerlar Apple’ın yeni MacBook’unu hacklemeyi başardı.

Hacker kavramının dünya çapında kanıksandığı bir gerçek! Dünya tarafından normal karşılanan hack olaylarıyla ilgili habeler son yıllarda daha da yoğun bir şekilde gündeme geliyor. Uzun yıllardır TrendMicro tarafından düzenlenen Dünya Hack Yarışması, algının nasıl bir boyuta ulaştığının bir göstergesi. Ancak bu tarz etkinlikler şirketlerin ürün ya da hizmetleriyle ilgili güvenlik açıklarını tespit edebilme becerileri açısından son derece önemli.

Pwn2Own isimli etkinlik bu yıl enteresan olaylara sahne oldu. Apple üretimi olan yeni nesil Macbook, yarışmaya katılan iki hacker tarafından hacklendi. Safari üzerinden eriştikleri bir açık sayesinde root yetkisi kullanarak macOS’u kullanabilen hackerlar TouchBar’a belirledikleri yazıyı yazarak ödülü kazandılar. Yarışma içerisinde yer alan farklı hacker grupları da Microsoft Edge, Ubuntu ve Adobe Reader gibi önemli yazılım ve uygulamaları hacklemeyi başardı.

Dünyanın önde gelen yazılım ve güvenlik şirketleri hackerlara önlem alabilmek için önemli yatırımlar yapıyor. Gerçekleşen bu etkinlikte toplam 150 bin dolar para dağıtılması, şirketlerin bu konuya ne derece önem verdiğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Yarışma sayesinde ünlü firmalar ürün ve hizmetlerinin güvenlik açığı olup olmadığını hackerlar sayesinde test edebiliyor. Herhangi bir açık olduğu takdirde fark ederek buna karşı bir güvenlik oluşturabiliyorlar. Kısacası burada bir win-win durumu söz konusu oluyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor