Yeni Sesli Asistan Bixby Eski Samsung Galaxy Modellerinde Çalıştırıldı

Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus için duyurduğu Bixby asistanının da lansmanını yapmıştı. Buna bağlı olarak Bixby asistanının sadece S8 ve S8+ için olacağını düşünen sadece siz değilsiniz. Ancak bir grup Samsung kullanıcısı başarılı bir biçimde eski Galaxy modellerinde bu asistanı kullanmayı başardı.

Yeni Sesli Asistan Bixby Eski Samsung Galaxy Modellerinde Çalıştırıldı
Yeni Sesli Asistan Bixby Eski Samsung Galaxy Modellerinde Çalıştırıldı Ahmet Faik YILMAZ

Samsung Galaxy S8 Bixby asistanının eski Galaxy modellerinde çalışıyor olması ise büyük bir sevinç yarattı diyebiliriz. Çünkü Galaxy S7, Galaxy S7 Edge ve Galaxy S6 gibi önceki nesil cihazları kullananlar bu asistandan faydalanamadıkları için oldukça öfkeliydiler.

Şu an için herhangi bir resmi açıklama olmadığı gibi Samsung cihazınıza resmi bir Bixby yüklemesi yapamıyorsunuz. Ancak XDA Developers grubunun paylaşımlarında Bixby APK dosyasını indirebiliyor ve bunu cihazınıza kurabiliyorsunuz.

Şunu söylemek gerekiyor ki; Bixby hangi modellere geldi sorusunun cevabı henüz Samsung tarafından verilmedi. Yani daha önce çıkan eski nesil Galaxy modellerine gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Android 7 Nougat ile çalışan Samsung Galaxy S7 Bixby uygulamasını kullanabildiği için yakın gelecekte resmi olarak çıkış yapacağını düşünüyoruz.

Tabi siz isterseniz şu an indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca Android 7 Nougat güncellemesi olan cihazlarda kullanılmasının yanı sıra cihazınıza zarar verebilecek yabancı kaynak bir uygulama olacağını unutmayın. APK formatında aplikasyon dosyalarını yüklerken bu riski alarak cihazınızın garanti dışı kalabileceğini unutmamanız gerekiyor. Yinede Galaxy S7 Bixby uygulaması heyecan verici duruyor diyebiliriz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor