Yerli dijital asistan Selim kelime tanımada yüzde 97 başarıya ulaştı

İnovatif ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Kuveyt Türk, yerli ses ve yapay zekâ teknolojileri şirketi Sestek işbirliğiyle Dijital Asistan Selim’i geliştirdi. Kelime tanımada %97 başarıya ulaşan Dijital Asistan Selim, bir yılda müşterilerin 5.6 milyon sorusunu cevaplandırdı.

Yerli dijital asistan Selim kelime tanımada yüzde 97 başarıya ulaştı
Yerli dijital asistan Selim kelime tanımada yüzde 97 başarıya ulaştı Tugrul Demir

 

Salgının etkisiyle 2020’de hız kazanan dijital dönüşüm, yapay zekâ destekli teknolojilerin yaygınlaşmasını da sağladı. Bu teknolojilerin ürünü olarak hayatımızdaki yerini alan akıllı sanal asistanlar, başta bankacılık olmak üzere pek çok sektörde kullanılıyor. Bu alanda geliştirilen başarılı bir proje de Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yerli ses ve yapay zekâ teknolojileri şirketi Sestek’ten geldi. İki kurumun iş birliğiyle geliştirilen yerli Dijital Asistan Selim, son 12 ayda 2 milyondan fazla görüşmede 5,6 milyon soruyu cevaplandırdı. Hesap işlemleri, kart başvurusu, para transferi, döviz işlemleri ve şifre alma gibi pek çok işlemle ilgili ihtiyaca yanıt verirken, kelime tanımada yüzde 97 başarı elde etti. 

Ses teknolojileriyle entegre olduğunda sesli talepleri de yanıtlayacak

Sestek Kurucusu Prof. Dr. Levent Arslan, projeye dair yaptığı açıklamada, "Dijitalleşmenin önemini pandemi döneminde bir kez daha anladık. Kuveyt Türk ile geliştirdiğimiz Dijital Asistan Selim, bankacılık alanında hayata geçirilen yapay zekâ projelerine örnek teşkil edecek bir başarı sergiliyor. Kullanıcılara hızlı ve pratik bir hizmet sunarak müşteri memnuniyetini artırmanın yanı sıra sunduğu self servis otomasyonuyla operasyonel verimlilik adına da önemli katkılarda bulunuyor” dedi. 

Diyaloğa dayalı teknolojiler konusundaki uzmanlıklarıyla Dijital Asistan Selim’i müşterilerin ifadelerinden ne demek istediklerini anlayarak soruları yanıtlayabilen, finansal hesaplamalar yapabilen ve talep edilen işlemlerle ilgili müşterileri dijital kanalların ilgili menülerine yönlendirebilen bir dijital asistan olarak geliştirdiklerini belirten Levent Arslan, “Bu sayede Kuveyt Türk müşterileri internet şube, mobil şube ve WhatsApp gibi çeşitli kanallar üzerinden Selim’le yazışarak işlem yapabiliyor. Önümüzdeki dönemde ses teknolojileriyle entegre edildiğinde Selim sesli talepleri de yanıtlayabilecek” diye konuştu.  

Dijital asistanların bankacılığın dönüşümündeki rolü artıyor 

Projenin çıkış noktası hakkında bilgi veren Kuveyt Türk Dijital Bankacılık Grup Müdürü Dr. Okan Acar ise “Dijital asistanların, bankacılığın dijital dönüşümündeki rolünün her geçen gün arttığına tanıklık ediyoruz. Kuveyt Türk olarak biz de tüm dijital kanallarımızda, müşteri deneyimini geliştirmeyi ve dijital dönüşümü hızlandıracak bir dijital asistan konumlandırmayı hedefledik. Ses teknolojilerindeki uzmanlıkları ve finans sektöründeki birikimleri nedeniyle dijital asistanımızı Sestek’le birlikte hayata geçirmeye karar verdik. Dijital Asistan Selim’in yüksek tanıma başarısı sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru şekilde anlayarak hızla cevaplayabildik. Böylece, dijital kanallardan gelen bilgi taleplerini %29 azaltmayı başardık. Sestek’le chatbot’un yanı sıra ses teknolojileri ürünlerine yönelik projeler de geliştiriyoruz” dedi.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor