Yerli Otomobil İçin Yerli Bir Pil Yapılacak

Ülkemizde yer alan en önemli girişimlerinden bir tanesi olan yerli otomobil, 5 tane büyük firmanın ortak girişimi ile geliştirilmekte.

Yerli Otomobil İçin Yerli Bir Pil Yapılacak
Yerli Otomobil İçin Yerli Bir Pil Yapılacak

Ülkemizde yer alan en önemli girişimlerinden bir tanesi olan yerli otomobil, 5 tane büyük firmanın ortak girişimi ile geliştirilmekte. Bu 5 tane babayiğitten bir tanesi olan Zorlu Holding ise yerli pil amacıyla çalışmalara başlamış olduğunu duyurdu.


Değişmekte olan otomobil sektörü içerisinde yarışa katılabilmek amacıyla Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek olduğu açıklanan Ortak Girişim Grubu  da çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Ortak Girişim Grubu içerisinde yerini alan 5  tane babayiğitten bir tanesi olan Zorlu Holding de kendi üstüne düşen bir noktada ilk adımları atmak için hazırlanıyor. Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunan Ahmet Nazif Zorlu da proje ile ilgili yeni bilgileri açık bir şekilde paylaştı.


Bursa’da gerçekleşmiş olan ''Otomotiv Buluşmaları'' isimli organizasyonuna katılım gerçekleştiren Zorlu Holding, buraya gelmiş olan yurtiçi ve de yurtdışı davetliler ile birlikte ikili görüşmelerini yapmış olduklarını anlattı. Bunun yanında Zorlu Holding’in  üretilecek yerli otomobilin pili üstünde çalışmakta olduğunu açıkladı.

Yerli otomobilin üretimine yönelik açıklamalarda bulunmuş olan Zorlu, geleceğin artık elektrikli otomobillerinde olduğunu ifade ettiği esnada elektrikli otomobilleri içerisinde IT ile birlikte pil ve  de motordan oluşmakta olduğunu dile getirdi.

Eğerki işler yolunda gider ise ilk prototipin 2019 senesi içerisinde üretilmesi planlanır iken yerli otomobilin 2021 senesi içerisinde satışa çıkartılması da hedefleniyor.

zorlu holding yerli otomobil pil
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor