Youtobe’dan Videolara Ön İzleme

Video izleme ve paylaşma sitesi olan Youtube, yayınlamış olduğu yeni videolara GIF benzeri ilk üç saniye oynatma özelliği getirdi.

Youtobe’dan Videolara Ön İzleme
Youtobe’dan Videolara Ön İzleme

Bu özelliği henüz bütün videolara eklemeyen Youtube, zaman ilerledikçe tüm videolarda bu özelliği kullanmayı planlıyor.


Mobilde kullanılamayan bu özelliğin kullanılabilmesi için Opera ve Chrome tarayıcılarının güncel sürümlerinde kullanılabilmekte. Kullanıcıları gün geçtikçe artmakta olan Youtube üyelerine ve kullanıcılarına; izleme sayfalarında, ana sayfada, abonelik sekmesinde, trend sekmesinde ve arama sonuçlarında bu özelliğin ön izlemesini görüntülemelerini sağladı.


Yarım dakikadan uzun olması gereken videoların bu sürenin altında sürelerde olduğunda ön izleme yapılamıyor. Ayrıca her video da bu özellik kullanılamıyor. Ön izlemede videonun konusu ve içeriği dikkate alınıyor. Canlı videolarda bu özellik kullanılamazken, geçmiş zamanlarda yayınlanan videolarda da bu özellik kullanılabiliyor.


Videoyu yayınlayan kişiden herhangi bir bilgi alınmadan videonun içeriğine göre ön izlemeler ekleniyor. Ön izlemenin şuanda sadece Youtube tarafından seçiliyor olması ön izlemedeki yaratıcılığın arttığı konusunda hem fikir oluşturuyor. Videoların daha kullanışlı olması için Jpeg formatında resimlerle ön izlemeler oluşturuluyor.


Şuana kadar kullanıcılarından aldığı olumlu görüşlerden sonra bu özelliğin bütün videolara gelmesi uzun süreceğe benzemiyor. Yapılan yorumlarda da kullanıcılar özelliğin biran önce bütün videolara gelmesi gerektiği konusunda görüşte bulundular. Bu özellik ile Youtube kullanıcılarında daha da artış olması beklenmekte.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor