Youtube Kanalınızı Popüler Yapmanın Yolları

YouTube Kanalınızı daha popüler yapmak istiyorsanız, eşsiz kişiliğinizle dikkat çekiyor olmanız ve abonelerinize sevgi göstermeniz gerekir. İzleyici kitlenizle iyi ilişkiler kurmanız özellikle de kendiniz olmanız YouTube trendlerine girmenize yardımcı olmaktadır. Bu yazımızda Youtube kanalınızı popüler yapmanın yolları hakkın da ve binlerce aboneyi eğlendirmenize yardımcı olacak bilgiler hakkında küçük bir tavsiye yazısı olacaktır.

Youtube Kanalınızı Popüler Yapmanın Yolları
Youtube Kanalınızı Popüler Yapmanın Yolları Tugrul Demir

 

 Fısıltı Yaratmak

 - Gelişmelerden haberdar olmanız size avantaj sağlayacaktır. Herkesin konuşmakta olduğu ya da popüler kültürle ilgili videolar yaparsanız, popüler olmanız daha kısa sürecektir. Popüler konulara hakim bir şekilde bir ya da iki gün arayla yeni haberlerle ilgili videolar çekin ve kanalınıza yükleyin.

 - Karşılıklar verin ve parodi yapın: Ünlü olan bir YouTube videosu seçin ve bu videoya bir karşılık verin. Karşılıklar diğer insanların sahip oldukları başarılardan faydalanmanın en güzel yollarından biri olabilir.

 - Doğru etiketler kullanın: YouTuber'ta ünlü olan kişilerle işbirliği yapın. Sizinle ortak bir video hazırlayabilirler mi sorun. Bir çok insan bu şekilde ünlü olmaktadır.

 - Tarzı ya da izleyici kitlesi sizinkine benzeyen kişilerle işbirliği yapmaya çalışın. Bu sayede diğerler kullanıcıların da izleyicilerini elde edebilirsiniz.

 - Sizden bahsetmek ya da sizden yardım isteyen kişiyi geri çevirmeyin: YouTube topluluğunda bulunanlar birbirlerine yardım eder ve izleyicilerini paylaşırlar.

 İzleyicilerle Temas Kurmak

 - Kanalınızın etkileyici görünmesini sağlamak: Kanalın görüntüsü, başarınızın olumlu ya da olumsuz yönde etkilenmesine neden olacaktır. Bu sebeple kanalın görüntünün iç açıcı olmasını sağlayın.

 - Sunduğunuz videolar hakkında izleyicilerinize bilgi vermek amaçlı kısa bir açıklama eklemenizde fayda olur.

 - Yeni videolar hazırlayın ve kanalınızın görselliğini ya da açıklamasını güncelleyin. Kanalınızın durağan olmasına asla göz yummayın.

 - Videolarınızı sosyal ağlar aracılığıyla paylaşmaktan çekinmeyin.

 - Abonelerinizle yalnızca video yayınladığınız zamanlarda değil, sürekli olarak ilgilenin.

 Harika videolar yapmak

 - Gerçek olun. Eşsiz kişilik özelliğinizin ne olduğunu, videolarınızda izleyicilerinize gösterin. Arkadaşlarınızın ya da ailenizin yanında nasıl davranıyorsanız, videolarınızda da öyle davranın. Aksi taktirde, izleyicileriniz gerçekliği ya da eğlenceyi başka kanallarda ararlar.

 - Kendinizi utandıracak hareketler sergilemekten çekinmeyin. Konuşurken şaşırırsanız ya da çok komik olmayan şeyler söylerseniz dahi, izleyicileriniz sizi kendilerine çok daha yakın ve samimi hissederler. İnsanlar YouTube kanallarını süslenmiş Hollywood yıldızları görmek için takip etmiyorlar. Siz daima samimi olun.

 - Diğer insanların tarzını kopyalamak yerine özgün olun. Orijinal kimlik özelliklerinizi bulun, bu özelliklerin üzerinden ilerleyin.

 - İzleyicilerinize günce ve güzel bir video sunun. En popüler YouTube videolarına bakarsanız her birinin birbirinden ilginç konular sunduğunu görürsünüz. Bazı videolar muhteşem müzikler sunarken, bazıları ise değerli tavsiyeler paylaşıyorlar. Videolarınızı oluştururken bunları aklınızdan çıkarmayın.

 - Uzmanlık alanınız, kendi hayatınız bu konuda iyi bir başlangıç noktası olmaktadır. Daha deneyimli olduğunuz konulara bağlı kalarak tavsiyeler vermeniz daha faydalı olacaktır. Mesela; okulun en popüler kişisi haline nasıl geldiniz ya da nasıl para kazanıyorsunuz gibi konular seçebilirsiniz. Nasıl gitar çaldığınızdan tutun dalgalı saçlarınızı nasıl düzleştirdiğinize kadar bir çok farklı konu bulabilirsiniz.

 - Seçenekler sunun. Dünya politikası, popüler kültür, spor ya da müzik mi ilgi alanınıza giriyor bu konular hakkında farklı videolar hazırlayın.

 - İnsanları güldürecek videolar sunun. Mesela, şaka yapın, evcil hayvanınızın komikliklerini gösterin, ünlü birisinin videosunun paylaşımını yapın ya da ünlü birinin taklidini yapmanız seçenekler arasında olabilir.

 - Ne düşündüğünüzü açık bir dille söyleyin.

 Youtube Kanalı Hakkında İpuçları

 Skeç ya da oyun yapmak planlarınız arasında yer alıyorsa fragmanlardan faydalanmanız mümkün.

 - Yaratıcı ve aynı zamanda orijinal bir kişilik olun.

 - İçeriğiniz için daima çaba gösterin.

 - İlk videonuzu çekerken işleri elinize yüzünüze bulaştırmış olabilirsiniz. Pes etmeyin ve bir kere daha videonuzu çekin. Bu durum bir saat sürse dahi denemeye devam edin vazgeçmeyin.

 - Bir kanalın banneri güzel gözüküyor ise, içeriği de güzel olur düşüncesi mevcuttur.

 - YouTube videoları çekerken diğer videolardan fikirler alabilirsiniz fakat videolarınız kesinlikle diğer videolarla bire bir aynı olmasın ya da diğer videoların kopyası olmasın. Çünkü izleyiciler bunu fark ettiği anda videolarınızı beğenmez ya da yorum yapmak istemezler.

 - Kameradan çok uzak durmayın. Bu durum videonuzun kalitesini düşük gösterir ve sesinizin duyulmasını zorlaştırır. Doğru mesafede her zaman daha iyidir ve siz de kameraya doğru mesafe de olduğunuzdan emin olunuz.

 - Videolarınızı daha eğlenceli hale getirmeye çalışmak yararlı olacaktır.

 - Fazla küfürlü konuşmayın. Bunun nedeni bazı insanlar fazla küfürden rahatsız olabilirler.

 - Irkçı davranışlardan ya da homofobik açıklamalardan kesinlikle kaçının.

 - Kendinize güvenin. En iyi yaptığınız şey neyse o konuyla ilgili videolar çekmeniz daha iyi olacaktır.

 - Videolarınızı düzenlediğinizden de kesinlikle emin olmalısınız.

 Nasıl Youtuber Olunur?

 Youtuber olma yolunda ilk adım öncelikle kendi adınıza bir kanal oluşturmanız ya da bir kanal oluşumuna katılmış olmanızdır. Kendi Google hesabınız mevcutsa onunla mevcut değilse bir Google hesabı oluşturduktan sonra Youtube kanalınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Youtube kanalınız için yaratıcı bir isim, güzel ve net çekilmiş bir profil fotoğrafı seçmeniz iyi olacaktır.

 Youtuber Nedir?

 Youtuber, Youtube uygulamasında içerik, video üreticisi olan ve bunu kendi kanalında ya da bir iş kapsamında bir kanal adı altında sunmakta olan kişiye denilmektedir. Bir diğer ismi de Youtube fenomeni olarak karşınıza çıkabilir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor