YouTube Mobil Uygulamasında “Kısıtlı Mod” Güncellemesi

Youtube, uzun süredir güncelleme yapmadığı ve üzerinde belli başlı sorunların baş gösterdiği mobil uygulamasında, ufak bir yama yaptı ve kısıtlı mod içeriğinin filtrelerini düzenledi. Buna göre, kısıtlı modun eskisinden biraz daha özgür olduğu belirtilebilir.

YouTube Mobil Uygulamasında “Kısıtlı Mod” Güncellemesi
YouTube Mobil Uygulamasında “Kısıtlı Mod” Güncellemesi Ahmet Faik YILMAZ

Google’ın satın almasından sonra hemen her alanda hem insanlara kazanç sağlamaya başlayan hem de içeriğini genişletmeyi başaran Youtube, bazı kapsamlarda da gelişimini göstermeye devam ediyor. Mobil uygulaması oldukça hoş bir biçimde çalışan Youtube’da, bildiğiniz gibi çocuklar için yapılan bir “kısıtlı mod” seçeneği mevcut. Kısıtlı mod seçeneğini aktif ettiğinizde, çocuklarınız için zararlı bazı içerikler engelleniyor ve Youtube’ın bu konuda uzun süredir çalıştığı da bilinmekte. Ancak geçtiğimiz günlerde, bir güncellemeyle, kısıtlı mod seçeneği daha özgür hale getirildi diyebiliriz.

Artık, kısıtlı mod açıkken LGBT hakları ile videolar da çocuklar tarafından izlenebilir olacak. Uzun süredir bu konuda şikayet alan ve insanların cinsiyetleri bağlamında ayrım yapılmaması gerektiği konusunda baskı kurulan Youtube’un bu duruma nazaran bir geri adım attığı belirtiliyor. Buna göre, artık kısıtlı modda, LGBT haklarına dair herhangi bir video engellenmeyecek.

Siz, bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor