YouTube VR Video Kalitesi Arttırıldı!

Popüler video ve içerik sağlayıcısı olan YouTube kendi VR uygulamasını güncelledi. Yeni uygulama ile birlikte video kaliteleri artıyor.

YouTube VR Video Kalitesi Arttırıldı!
YouTube VR Video Kalitesi Arttırıldı!

VR denilince akla gelen ilk firmalardan birisi olan YouTube, kendi VR uygulamasında mevcut videoları daha kaliteli sunacak. İşte tüm detaylar.

Popüler video ve içerik servisi olan YouTube son teknoloji ürünlerini çok yakından takip ediyor. Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen VR yani sanal gerçeklik gözlükleri için özel bir uygulaması bulunan YouTube şimdi de VR uygulamasındaki videoların kalitesini arttırmak için kollarını sıvadı. 

Bilindiği gibi VR teknolojisinde önemli olan video çerçevesin başına çok piksel düşmesi gerekiyor. Bu teknolojiyi kullanmak için kullanıcıların VR cihazlarının da donanımı yüksek olması gerekiyor. YuoTube'un bu video kalitesini yükseltme çakışmaları tamamen farklı bir yöntemle gerçekleşecek. YouTube'un bu yeni özelliğiyle birlikte artık tüm açı değişiklikleri piksellere eşit sayıda dağıtılacak. Geleneksel yöntemlerde yalnızca belirli alanlarda keskin resimler sunacak. YouTube'un bu yeni yöntemiyle birlikte artık VR içerikli videolarda belirgin olan zayıf noktalar ortadan kalkmış olacak. 

Bilindiği gibi son olarak Google kısa bir süre nce yayınladığı yeni bir güncelleme ile birlikte VR videolar üzerinden oyun oynanabileceğini ve 360 derecede bu videolar üzerinde kullanıcıların gezintiler yapmasını mümkün kılmıştı. Bakalım VR platformu ilerleyen günlerde ne gibi gelişmelere sahne olacak? 

google vr youtube youtube vr
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor