Youtube'da İzleyici Kitlesi Nasıl Büyütülür?

Youtuber olmak için bir kayıt cihazı yeterli. Kaydettiğiniz görüntüleri kişisel Youtube hesabınızda paylaşarak, gittikçe yükselen bir izleyici kitlesine sahip olabilirsiniz. Ancak her içeriğin de ilgi görmeyeceğini unutmamak gerekir. Kullanıcıların ilgisini çekebilecek, beğenisini kazanabilecek videolar paylaşmak bu aşamada en büyük yardımcınız olacaktır. Ayrıca 'Youtube Trendler' kısmında boy göstermek, sahip olduğunuz popülaritenin inanılmaz hızlı bir şekilde artmasını sağlayacaktır. Pek çok insan kanalınıza burada rastlayabilir ve takipçiniz olabilir.

Youtube'da İzleyici Kitlesi Nasıl Büyütülür?
Youtube'da İzleyici Kitlesi Nasıl Büyütülür? Tugrul Demir

Youtube'da Trend Videolar Arasına Nasıl Girebilirsiniz?

Sanal dünyanın en fazla rağbet gören platformlarından birisi de Youtube. Bir video barındırma sitesi olan Youtube'a video yükleyebiliyor ve başkalarının videolarını izleyebiliyorsunuz. Kullanımı ve hesap oluşturması ücretsiz bir platform olan Youtube'a, akıllı telefonu veya herhangi bir mobil cihazı olan herkes erişim sağlayabiliyor. 21. yüzyıla girişimizle de birlikte Youtube epeyce büyük bir ilgiye maruz kalıyor. Bu ilgiyle birlikte, artık Youtube üzerinde para kazanmak mümkün.

Youtube'da Para Nasıl Kazanılır?

Youtube'da para kazanabilmek için öncelikle bir Youtuber olmalısınız. Youtube üzerinde ne kadar fazla kitleye ulaşırsanız, o kadar fazla para kazanırsınız. Kazanacağınız para reklamlar aracılığıyla olabileceği gibi, izlenme sayılarınız sayesinde de olabilir. Ayrıca Youtube'un yeni özelliği ile kullanıcılarınızı kanalınıza davet edebilir ve katılımcılardan aylık ücret alabilirsiniz.

Tabii bunları gerçekleştirebilmek için, düzenli olarak video paylaşabilecek olmanız gerekmektedir. Düzenli paylaşımlarınız sayesinde kendinize has bir dinleyici kitlesine sahip olabilirsiniz. Bu sayede hem binlerce, belki de milyonlarca insana ulaşır, hem de bundan para kazanabilirsiniz. 2019'un en fazla ilgi gören işlerinden birinin youtuberlik olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Nasıl Youtuber Olunur?

 

Youtube'da Videonun Trend Olması Ne Demektir?

Youtube'da videonun trend olması; videonuzun inanılmaz büyük bir kitle tarafından ilgi gördüğü ve beğenildiği anlamına gelmektedir. Trendler, ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Vatandaşı olduğunuz ülkenin Youtube kullanıcıları tarafından en fazla beğenilen içerikleri 'Youtube Trendler' bölümünde görebilirsiniz. Bununla da birlikte Youtube Trendler bölümünde bir sıralama sistemi mevcuttur. Bu sıralamada ne kadar üst sıralarda yer alıyorsanız, o kadar fazla kişiye ulaşmış ve videonuz beğenilmiş demektir.

Youtube Trendleri Neye Göre Belirleniyor?

Youtube trendleri belli başlı prensiplere göre belirlenmektedir. Trendlerin belirlenmesinde rol oynayan en büyük etmenler şu şekilde sıralanabilir;

  • Video yayınlandığı anda elde edilen görüntüleme patlaması. Yani videoyu paylaştığınız anda, büyük bir kitle tarafından görüntülenmesi.
  • Yayınladığınız videonun görüntülenme süresi. Örneğin; 10 dakikalık bir videonuz varsa ve kullanıcıların büyük bir kısmı, videonuzun 10 dakikaya kadar yakın bir bölümünü izlemişse trendlere girme şansınız artar.
  • Diğer sanal ağlarda videonuzun paylaşılmasıdır. Eğer videonuz başka platformlarda paylaşılıyorsa, Youtube için önem arz ediyorsunuz demektir; bu da, trendlerde kolay bir şekilde yer almanızı sağlayacaktır.
  • Abonelerinizin istikrarlılığı. Videonuzu izleyen kişiler, aynı gün veya hafta içerisinde tekrar dönüş yapıp videonuzu izliyorsa trendlere girme şansınız artar.
  • Başlık ve içerik uyumu önemlidir. Başlığınız ile videoda gösterdiğiniz içeriğin birbirini tamamlaması gerekmektedir. Bu alanda yapılan düzenbazlıklar, içeriğiniz milyonlarca kişi tarafından izlenmiş dahi olsa trendlere girmenize engel olabilir.
  • Düzenli içerik sağlamak önemlidir. Yani ayın belirli günlerinde düzenli olarak içerik sağlamanız gerekmektedir. Kanallarını düzenli bir şekilde kontrol eden kişiler veya tüzel kişiler, çok daha sık trendlerde görülmektedir.

 

Buradan da anlaşılabileceği üzere, yalnızca yüksek sayıda kişiye erişim sağlamak ve görüntü elde etmek, trendlere girmek için yeterli değildir; ancak iyi bir başlangıç olduğu kesin.

Youtube Trendlere Nasıl Girilir? Trendlere Girmek İçin İpuçları

Youtube trendlere girmede en temel etken izleyici sayısıdır. Yani büyük bir izleyici kitlesine sahip olmak önemlidir.

Bunun dışında Youtube trendlerine girebilmek için şunları uygulayabilirsiniz;

  • Videonuzun, ilk 3 gün içerisinde yüksek değerlerde görüntülenme almasını sağlayın.
  • Abonelerinizi arttırın ve daha çok kişiye erişin.
  • Uzun süreli içerikler oluşturun.
  • Belli bir alan belirleyin ve alanın dışına çıkmayın.
  • Son olarak; asla vazgeçmeyin.

 

Bu adımları izlerseniz kısa süreler içerisinde 'Youtube Trendler' bölümünde yer almaya başlayabilirsiniz.

Trend Youtube Videoları Nasıl İzlenir?

Youtube'da trendlere giren videoları izleyebilmek için, Youtube Trendler sekmesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sekmeyi de Youtube'a giriş yaptığınızda sol üstte bulabilirsiniz. Buradan tıklayarak, o günün trend olan videolarını görebilir ve izleyebilirsiniz. Pek çok kullanıcı, Youtube'da video izlerken trendler sekmesini kullanmaktadır. Trendlerdeki bazı videolar, bu bölümde uzun süreler boyunca kalabilmektedir. Youtube Trendler bölümünde 2-3 gün yerinizi korumak, çok daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

Youtube'da İzleyici Kitlesi Nasıl Büyütülür?

Youtube'da büyük bir izleyici kitlesine sahip olmak istiyorsanız özgün içerik üretmelisiniz. Sürekli ve düzenli olarak yüklenen özgün içerikli videolar binlerce, hatta milyonlarca kullanıcıya erişmenizi sağlayacaktır.

Düzenli olarak paylaşım yapan youtuberların büyük bir kısmı devasa kitlelere erişebilmektedir. Tabii başlangıçta bu durum biraz zaman alabilir. Özellikle sektöre ilk defa adım atıyorsanız,

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor