Youtube'da Trend Videolar Arasına Nasıl Girebilirsiniz?

Youtube son zamanlarda çok fazla rağbet gören bir platformdur. Bu platformda birçok video yükleyebilir ve başkalarının videolarını izleyebilirsiniz. Kullanımı ve hesap oluşturması tamamen ücretsizdir. Akıllı telefon veya başka bir mobil cihazı ile herkese erişim sağlar.

Youtube'da Trend Videolar Arasına Nasıl Girebilirsiniz?
Youtube'da Trend Videolar Arasına Nasıl Girebilirsiniz? Tugrul Demir

 

Birçok Youtube içerik üreticisi sürekli olarak video yükler ve izlenme sayısını, abone sayısını takip eder. Youtube da trend videolara girmek de önemlidir. Youtube Trend videolara girmenin birçok olumlu yönü vardır ve bu trend listesine girmek için uygulanması gereken birtakım adımlar vardır.

Youtube'da Videonun Trend Olması Ne Anlama Gelmektedir?

Youtube'da videonun trend olması yüklediğiniz videonun inanılmaz büyük bir kitle tarafından ilgi gördüğü ve beğenildiği anlamına gelir. Trendler ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Yaşadığınız ülkedeki trende giren videolar ile başka ülkelerde trende giren videolar farklıdır.

Vatandaşı olduğunuz ülkenin Youtube kullanıcıları tarafından en fazla beğenilen ve ilgi gören videolara "Youtube Trendler" bölümünden girerek ulaşabilirsiniz. Youtube Trendler bölümünde bir sıralamada mevcuttur. Bu sıralamada en üst sırada yer alıyorsanız, o kadar fazla kişiye ulaşmış ve videonuz beğenilmiş sayılmaktadır. Biraz daha alt sıralarda iseniz ilk sıraya göre daha az kişiye ulaşmış ve beğenilmiş olarak sayılmaktadır.

Youtube Trendleri Neye Göre Belirlenir?

Youtube trendleri belli bir standartlara göre belirlenmektedir.

Trendlerin belirlenmesinde rol oynayan en büyük etmenler şu şekilde sıralanabilir;

  • Video yayınladığı andan itibaren elde edilen görüntü sayısı
  • Yayınlanan videonun görüntülenme süresi
  • Diğer sanal ağlarda videonun paylaşılması
  • Abonelerinizin istikrarlılığı
  • Başlık ve içerik uyumu
  • Düzenli içerik sağlamak
  • Yüksek sayıda kişiye erişim sağlamak ve görüntü elde etmek, trendlere girmek için yeterli sebeptir.

Bu adımlar uygulandığı zaman trendlere girip trend sitesinde uzun süre kalma imkanı yakalayabilirsiniz.

Video Yayınlandıktan İtibaren Elde Edilen Görüntü Sayısı

Video yayınlandıktan itibaren elde edilen görüntü patlaması trendlere girmeniz için önemlidir. Bu yüzden Youtube içerik üreticileri abone ol butonunun yanında yer alan zile basılmasını isterler. Bu zile basıldığında video yüklendiği anda abonelere bildirim gider ve hemen izleme fırsatı yakalarlar. Video paylaşıldığı anda büyük bir kitle tarafından görüntülenmesi önemlidir.

Yayınlanan Videonun Görüntülenme Süresi

10 dakikalık bir videonuz varsa ve kullanıcıların büyük kısmı 10 dakikaya yakın yakın bir bölümünü izlemişse trendlere girme şansınız artar. Bu yüzden Youtube içerik üreticisi olarak izleyicilerinize videonun sonuna kadar izlemesini talep edin ya da video sonunda güzel bir sürpriz hazırlayın. Bu güzel sürpriz bir çekilişte olabilir.

Diğer Sanal Ağlarda Videoların Paylaşılması

Yüklenen videolar başka platformlarda paylaşılıyorsa Youtube için önem arz ediyor demektir. Bu da trendlere daha kolay girmenizi sağlayacaktır. Bu sebeple video yükledikten sonra siz ve çevreniz sosyal platformlarda paylaşmalıdır.

Abonelerin İstikrarlılığı

Videonuzu izleyen aboneler, aynı gün veya hafta içerisinde tekrar dönüş yapıp videonuzu izliyorsa trendlere girme şansınız artar. Abonelerinize bu konuda videolarınızda veya başka bir yolla teşvik edebilirsiniz.

Başlık Ve İçerik Uyumu

Videonun başlığı ile videoda gösterilen içeriğin uyumu önemlidir, birbirini tamamlaması gerekir. Bu alanda yapılan yanlış hamleler, içeriğiniz milyonlarca kişi tarafından izlenmiş olsa da trendlere girmenize engel olabilir. Bu sebepten dolayı doğru başlık seçimi yapılmalıdır. Başlık ve içerik uyumlu olduğu zaman trendlere girilebilir herhangi bir engel teşkil etmez.

Düzenli İçerik Sağlamak

Haftanın veya ayın belirli günlerinde düzenli olarak içerik sağlamak gerekmektedir. Haftanın en az 2 veya 3 günü video yayınlanması olumlu bir etki yapar. Kanallarını düzenli bir şekilde kontrol eden kişiler daha sık trendlere girmektedir.

Yüksek Sayıda Erişim Sağlamak Ve Görüntü Elde Etmek

Yüksek sayıda erişim sağlamak ve görüntü elde etmek video için önemlidir. Daha çok izlenme sayısına ulaşılmasını sağlar ve bu sayede abone sayısı da artar. Çok fazla erişim sağlamak trendlere girmek için yeterli bir sebep değildir fakat iyi bir başlangıçtır. Bu başlangıç ile devamı gelir.

Youtube Trendlere Nasıl Girilir?

Youtube trendlere girmek için izleyici sayısı önemlidir. Büyük bir izleyici sayısına sahip olmak için önemlidir.

Bunların dışında Youtube trendlerine girebilmek için uygulanması gerekenler;

  • Yüklenen videonun ilk 3 gün içerisinde yüksek değerlerde görüntülenme almasını sağlayın.
  • Abone sayınızı arttırın ve geniş kitlelere ulaşılmasını sağlayın.
  • Uzun süreli içerikler hazırlayın ve yükleyin.
  • Belli bir alan belirleyin ve o alandan çıkmayın devam edin.
  • Youtube da içerik üretmek istiyorsanız vazgeçmeyin, herhangi bir durum motivasyonunuzu düşürmesin.

Bu adımlar sayesinde kısa sürede trendlere girebilirsiniz.

Trend Youtube Videoları Nasıl İzlenir?

Youtube'da trendlere giren videoları izlemek istiyorsanız Youtube Trendler sekmesine girmeniz gerekmektedir. Bu sekme Youtube'a giriş yapıldığı zaman sol üst tarafta bulunmaktadır. Sekmeye tıklayarak o günün trend videolarını görebilir ve bu sayede izleyebilirsiniz. Kullanıcıların çoğu, Youtube'da video izlediği zamanlarda trendler sekmesini kullanmaktadır. Trendlerde yer alan bazı videolar bu bölümde uzun süre kalmaktadır. Youtube Trendler bölümünde 2 veya 3 gün kalabilmek birçok kullanıcıya ulaşmanızı olumlu yönde etkiler. Bu sayede diğer videolarının da izlenme sayısı ve abone sayınızda artış sağlanmış olur.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor