YouTube’da Yeni Dönem Başlıyor: Mobil Canlı Yayın

Youtube, mobil canlı yayınlarla ilgili uyguladığı kısıtlamaları kaldırdı!

YouTube’da Yeni Dönem Başlıyor: Mobil Canlı Yayın
YouTube’da Yeni Dönem Başlıyor: Mobil Canlı Yayın Ahmet Faik YILMAZ

Son yıllarda sosyal medya ve sosyal video paylaşım siteleri üzerinden gerçekleştirilen canlı yayın özelliği oldukça popüler bir hal aldı. Facebook, Periscope ve Youtube tarafından kullanıcılar için sunulan bu özellik sayesinde bireyler canlı yayın yapabiliyor ve bu yayınları anlık olarak paylaşabiliyor.

Youtube üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar Periscope ve Twitch’in oldukça gerisinde görünüyor. Ancak buna rağmen Youtube’ın daha fazla ziyaretçiye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Youtube, canlı yayınlar alanında da rakiplerinin gerisinde kalmamak için belli değişikliklere gitmiş görünüyor. Youtube üzerinden herkes tarafından yapılabilen masaüstü canlı yayınlar için ekstra bir durum gerekmezken, mobil canlı yayınlar için en az 10 bin aboneye sahip olmak gerekiyordu. Youtube, mobil canlı yayın seçeneği için uyguladığı bu sınırlandırmayı kaldırdı. Bu durum dünyanın en çok kullanılan video paylaşım sitesinin canlı yayın kullanımlarını arttırmak için son derece etkili bir hamle olabilir.

Mobil canlı yayın kısıtlamaları hakkında henüz bir açıklama yapmayan Google, Youtube ile ilgili kullanım bildirilerini henüz güncellemiş değil. Fakat buna rağmen dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Youtuberlar henüz 10 bin aboneye ulaşmamış olmalarına rağmen mobil platform üzerinden canlı yayın yapabildiklerini söylüyor. Bu durum Google’ın konuyla ilgili bir değişikliğe gittiğini gösteriyor.

Google tarafından yapılan bu değişikliğin Youtube üzerinden yapılan canlı yayınlarda önemli bir artış sağlayacağı yüksek bir ihtimal olarak görülüyor. Bu sayede internet üzerinden yapılan canlı yayınlar arasında bir rekabet artışı olması da muhtemel.

youtube canlı yayın mobil canlı yayın youtube yenilik
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor