Youtube’dan Radikal Karar

Youtube, 2 servisini sisteminden tamamen kaldırıyor.

Youtube’dan Radikal Karar
Youtube’dan Radikal Karar

Günümüzde internet kullanıcılarının hemen hepsinin günlük ortalama olarak 1 saat vaktini video paylaşım platformu YouTube’da geçirdiği biliniyor. Bu konumdaki yerini her geçen gün sağlamlayan Youtube, radikal bir karar ile kullanıcılarına sunduğu birkaç aracını tamamen sistem üzerinden kaldıracak. Peki hangi özellikler, hangi tarihte kalkacak? Soruların cevabı haberimizde.

YouTube, Video editör özelliğini ve Fotoğraf Slayt Gösterisi araçları hakkında aldığı karar ile bu iki aracını sisteminden tamamen kaldırma kararı aldı. Gerekçe olarak ise, eskisi kadar yoğun bir kullanıma sahip olmaması.

Özellikle Video Düzenleyicisi aracı, Adobe Prime gibi programla daha profesyonel olarak kullanımı tercih edilmesi sebebi ile kullanımı düşen araçlardan. 20 Eylül tarihinde tamamen sistem üzerinden kaldırılacak olan araç, bu tarihe kadar kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Ancak 20 Eylül günü sistemde video düzenleyici aracı görülmeyecek.

Slideshow (Fotoğraf slayt gösterisi) hazırlama aracı da yine aynı tarihte sistem üzerinden kaldırılmış olacak. Her geçen gün internet kullanıcılarının tükettiği şeyler arasındaki yerini alan ve kullanıcılar tarafından beğenilmemeye başlanması sebebi ile video üreticileri tarafından da gün geçtikçe kullanım sıklığı düşüyor.

Kendi projelerinizde kullanmakta olduğunuz ve YouTube üzerinde yüklü olan videoları bu tarihe kadar 720p çözünürlükte bilgisayarınıza indirerek tekrar düzenleyebilirsiniz. Google Paket Servisi aracılığı ile indirilebilenecek videolar, artık YouTube üzerinden düzenleme imkanı bulunmayacak.

youtube video düzenleme video düzenleme aracı slideshow foto slayt gösterisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor