YouTube'un Can Sıkan Ek Açıklamalar Özelliği Kaldırılıyor

Popüler video paylaşım sitesi Youtube, 2008 yılından bu yana var olan ek açıklamalar özelliğini kaldırıyor.

YouTube'un Can Sıkan Ek Açıklamalar Özelliği Kaldırılıyor
YouTube'un Can Sıkan Ek Açıklamalar Özelliği Kaldırılıyor Ahmet Faik YILMAZ

Dünyanın 1 numaralı video paylaşım ağı Youtube, önemli bir değişikliğe imza atıyor. Youtube videolarına düzenleme aracıyla eklenen ek açıklamalar kaldırılıyor.

Youtube, kullanıcılarını sevindirebilecek bir değişiklik için adım atıyor. Bazı youtube videoları üzerinde zaman zaman rastlayabileceğiniz ek açıklamalar, Youtube kullanıcıları tarafından bildirilen görüşler sonucunda kaldırılıyor.

Youtube Annotations (ek açıklamalar) özelliği 2008 yılından itibaren kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. Youtube videoları yükleyen kullanıcılar, ziyaretçilerin halihazırda izlemekte olduğu videoyla ilişkili diğer videoları izleyebilmeleri için ek açıklamalar ekliyordu. İstismar edilen bu özellik, Youtube videolarının seyir kalitesini ciddi bir şekilde düşürmeye başlamıştı. Ancak Youtube geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla bu özelliğin 2 Mayıs 2017’den itibaren devre dışı kalacağını açıkladı.

Youtube üzerinden video içeriği yükleyen kullanıcıların ek açıklamalar özelliğini gereksiz ve çok sayıda kullanması, Youtube ziyaretçileri için olumsuz bir hal almış görünüyor. Kullanıcılar videolarının daha fazla hit alabilmesi için bu özellikten yerli-yersiz yararlanırken, ziyaretçilerin Youtube imajının zedelenmesine neden oluyordu. Bir sosyal medya platformu olarak bu durumu yakından takip eden ve kullanıcı görüşlerini önemseyen Youtube, bu duruma müdahale etmek için hazır! Youtube, 2 Mayıs tarihinden itibaren ”ek açıklamalar” özelliği olmadan kullanılacak.

Youtube tarafından yapılacak olan bu önemli değişiklik, kullanıcıların önemli bir kısmının takdirini karşılasa da istisnalar da mevcut. Youtube kullanıcıları ek açıklamalar özelliğinin ziyaretçilere bir şeyler aktarabilmek için yararlı olduğunu düşünüyor. Bu özellikten halihazırda memnun olan ziyaretçilerin de var olduğunu söyleyebilmek mümkün.

youtube youtube ek açıklamalar youtube güncelleme youtube reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor