Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2017’nin 3.çeyreğinde 26 milyar Android ve iOS uygulaması indirildi

2017’nin 3.çeyreğinde 26 milyar Android ve iOS uygulaması indirildi

admin admin -

 

Uygulama analizi platformu App Annie, uygulama tüketici raporunu yayınladı. Haziran ve Eylül ayları arasında Android ve iOS kullanıcıları tarafından toplamda 26 milyar uygulama mobil cihazlara indirildi. Bir önceki verilere göre %8’lik bir artış gösteren uygulama indirme oranları son 3 ay içinde 26 milyara ulaştı. Bu indirme adedi ise güncellemeleri ve yeniden yüklemeleri kapsamıyor. Sadece yeni yüklemelerin sayıldığı raporda 26 milyarlık indirme oranı, uygulama geliştiricilerini de mutlu ediyor.

Her uygulama hakkında çıkan teknoloji haberleri , bir yeni uygulamaya ilham veriyor ve Türkiye’de dahil olmak üzere dünyanın her bölgesinden yeni uygulamalar üretiliyor. Raporda, kullanıcıların Android uygulamaları üzerinde yaklaşık 325 milyar saat harcadıkları da ortaya çıktı. Bu, bir önceki yıla göre % 40 artış anlamına geliyor. IOS’taki uygulamalar ise %8 artış ile 3. çeyrekte normal bir grafik izlemiş görünüyor. Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan en çok uygulama indiren ülkelerde ilk 3’te yer alıyor.

Uygulamaların harcamaları da oldukça yükseldi. Geçtiğimiz yıla göre %25 artan bu oran 11 milyar dolar iken bu sene 17 milyar dolar seviyesine kadar çıktı. Uzmanlar bu harcamaların 2021 yılında 100 milyar doların üzerinde olacağını iddia ediyorlar.

Kaynak: Teknoxo.com

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir