Almış Olduğunuz Hediyelerin Hacklenebileceği Açıklandı

v

Almış Olduğunuz Hediyelerin Hacklenebileceği Açıklandı
Almış Olduğunuz Hediyelerin Hacklenebileceği Açıklandı

McAfee şirketi, yaklaşmakta olan yeni sene ile beraber tüketicileri popüler  durumdaki hediyelerin potansiyel olarak yer alan güvenlik risklerine yönelik bilgilendirmek amacıyla yaptığı hacklenmeye En Müsait Hediyeler listesinin 3. olanını yayınladı.

Listenin ilk sırasında laptop’lar ile birlikte tabletler ve de akıllı telefonlar bulunurken, bunları hemen sonrasında drone’lar ile birlikte dijital asistanlar, bağlantılı  durumdaki oyuncaklar ve de bağlantılı aletler izledi. McAfee şirketi, listeye kaynaklık etmekte bulunan araştırmada tüketicilerin hediye alışverişlerinin alışkanlarına yönelik verilere de  bir yer verdi.

Bir çok tüketici laptop ile birlikte tablet ve de akıllı telefonlarda güvenliğin çok önemli bir gereklilik olduğu konusunda aynı fikirde. Fakat tüketicilerin yalnızca %22’lik bir kısmı bu özel gerekliliğin bağlantılı oyuncaklar içinde geçerli  bir durumda olduğuna inanmakta; bu oran ise, drone’lar için %29, dijital asistanlar içinde %56 şeklinde raporlandı.

Tüketicilerin %91’lik bir kısmı online  durumdaki kimlik bilgilerinin ve de cihazlarının güvenliğini sağlamanın ne kadar önemli farkında bulunduğunu da belirtmekte. Fakat bunun için gerekli  olan adımları atmış olan tüketicilerin oranı %53'le birlikte sınırlı kalmakta. Araştırmaya katılmış olanların %16’lık bir kısmı üreticilerin bu cihazlara güvenlik sistemi yüklemiş olduğuna inanırken, %22’lik bir kısmı güvenlik önlemini almalarının gerekli olduğunu biliyorlar fakat bunu nasıl yapacak olduklarını bilmiyorlar. Araştırma ayrıca, tüketicilerin satın almış oldukları cihazlarda yer alan kurulu güvenlik önlemlerini  iyi bir şekilde araştırmaları ve  de kişisel bilgileri ile beraber cihazlarının korunması amacıyla sorumluluğu yalnızca üreticilere bırakmamaları gerekli olduğunu da gözler önüne sermekte.

 

 

mcafee hediye hack
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor