Amazon’da hırsızlık skandalı

Amazon’da hırsızlık skandalı
Amazon’da hırsızlık skandalı hande erol

Dünyanın önde gelen e-ticaret şirketlerinden Amazon, ilginç olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak şirket, eski bir depo müdürünün on binlerce dolarlık bilgisayar donanımlarını şirketin depolarından çalarak kar amacıyla bir bilgisayar şirketine satmasıyla gündemde.

Amazon gibi e-ticaret şirketlerinde yaşanan hırsızlık olaylarına bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz yıllarda şirketin Charlotte deposunda operasyon müdürü olarak görev yapan 27 yaşındaki Douglas Wright, Haziran 2020 ile Eylül 2021 arasında toplam değeri 273 bin doları aşan işlemci, sabit disk ve ekran kartı gibi bilgisayar donanımlarını şirketin deposundan çaldığını itiraf etti.

Belirli aralıklarla bu işi yapan Wright, çaldığı ürünleri evine götürdükten bir süre sonra kar amacıyla Kaliforniya’da bulunan bir bilgisayar satış şirketine sattığını söyledi. Kendisine yöneltilen hırsızlık ve dolandırıcılık suçlamalarını da kabul eden eski depo müdürü, 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya. Mahkeme tarihi ise henüz belirlenmedi.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıllarda şirketin yapay zeka destekli hoparlörü Amazon Echo gibi ürünlerin üretiminin yapıldığı Foxconn Hengyang tesislerinde çocuk işçi çalıştırıldığına yönelik iddialar ortaya çıkmıştı. Bu durum Amazon ve Foxconn tarafından net bir dille reddedilmiş ve iddiaları ortaya atan Tang Mingfang ise tutuklanarak hapis cezası almıştı.

Geçtiğimiz aylarda tahliye olan Mingfang, bir süre önce Jeff Bezos‘a mektup yazarak iddialarının doğru olduğunu, masum olduğunu ve araştırması halinde kendisinin de gerçeği göreceğini ifade etmişti. Ancak Bezos tarafından bu mektuba herhangi bir cevap verilmedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor