Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Antikor Testi Nedir?

Antikor Testi Nedir?

admin admin -

 

Antikor testi kanda antikor ismi verilen maddelerin varlığının taranmasıdır. Antikorlar vücut tarafından covid-19 ya da benzeri bir enfeksiyon savaşırken oluşur. Grip aşısı gibi herhangi bir aşıdan sonra antikor meydana gelir. Ayrıca antikor testi seroloji testi olarak da bilinir. 

Antikor Testi Kimlere Uygulanır? 

Koronavirüs hastası birisi ile emastan şüpheleniliyorsa ya da covid-19 hastalığı geçirip iyileştikten sonra hastalığa karşı bağışıklık seviyesini görmek için antikor testi yapılır. Covid-19 aşısı sonrasında aşının oluşturmuş olduğu bağışıklık düzeyinin tayini içinde antikor testi yapılabilir. 

Antikor Testi Neden İstenir? 

Antikor testi yapılmasındaki amaç kandaki antikor ismi verilen maddelerin varlığının taranmasıdır. Antikor testi vücutta virüs varlığını bulmak için yapılan bir test değildir bunun yerine bağışıklık sisteminin (vücudun hastalığa karşı savunması) enfeksiyona olumlu ya da olumsuz yanıtına gösteren antikorların varlığını inceler. Antikor testi için sağlık çalışanı bir hemşire hastadan kan alır. Antikor testi vücutta bakteri veya virüs bulunduğu düşünülen kişilere uygulanan bir test türüdür.

Yapılan antikor testinde IgG antikorlarının pozitif çıkması Corona virüse maruz kalındığını gösterir. Bu antikorun pozitif seviyelere ulaşması genel olarak ilk semptomlar başladıktan sonraki 10 gün içinde  gerçekleşiyor. Antikor testi için kan örneği ile yapılan testler daha doğru ve hızlı sonuç vermektedir. Bu örnekler laboratuvar ortamında incelenmesinin ardından üç beş gün içerisinde netice verir.

Açık Emar İle İlgili Bilgi

Açık emar sistemi genel olarak üç tarafı açık daha ferah ve geniş daha az gürültülü bir ortamda gerçekleşmektedir. Açık emar sistemi sayesinde emar cihazlarına sığamayan obez hastalar ya da kapalı alan fobisi olan hastalar emar cihazlarından faydalanabiliyor.

Açık Emar Nedir? 

Açık emar teknolojisi ile beyin, lomber, servikal, tüm batın, toraks, el bileği, omuz, dirsek, kalça gibi tüm çekimler gerçekleştirilebiliyor. Kapalı alan korkusu olan hastalar daha önce genel anestezi ile emar çektirebilir yordu. Kapalı alanlarda kalmaktan korkan kişiler emardan faydalanarak tanı konulmasında problemler yaşıyordu. Açık emar sistemi sayesinde bu hastalar emardan daha kolay faydalanma imkanı buluyor. 

Açık Emar Fiyatları

Kapalı emar tetkikinde hastanın en büyük problemi bu tetkikin tünele benzer kapalı bir alanda yapılmasıydı. Açık emar sisteminin ise dört tarafı tamamen açıktır. Bu durum kapalı mekan korkusu olan hastaların nefes darlığı çeken kişiler kilo problemi olanlar için büyük bir avantaj sağlıyor.

Açık emar sistemi ile çocuklara anestezi uygulanmadan tetkik yapılması mümkün. Ayrıca hasta yakınları tetkik esnasında refakatçi olarak kalabilir. Açık emar fiyatları ile ilgili detaylı bilgi tetkikin yapılacak olduğu hastanenin radyoloji bölümünden alınabilir.

Hsg Filmi Nasıl Çekilir? 

Hsg filmi çoğu hastalarda ağrısız bazı hastalarda çok az ağrı hissi ile yapılır Bu işlem hastanın rahim ağzına yerleştirilen bir cihaz ile renkli ilaç verilerek yapılmaktadır. Hsg filmi rahim boşluğunu görüntülemek amacı ile kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile rahimdeki tüpler de herhangi bir tıkanıklık genişleme ya da darlık gibi problemlerin tespiti yapılır.  Günümüz tıbbının geliştirmiş olduğu son teknoloji cihazlar ile hsg filmi ağrısız ve acısız olarak yapılabiliyor. 

Hsg Filmi Kullanım Alanları

Hsg filmi kadın hastalıklarına dair birçok alanda kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Kadınlarda rahim ile ilgili durumlar söz konusu ise hem tedavi hem de tanı konulması açısından oldukça işe yarar bir filmdir. Rahim filmi sırasında bazı durumlarda kadınlarda hafif bir ağrı söz konusu olabilir.bu nedenle rahim filmi öncesinde Ağrı hafifletici ilaçlar içilmesi tavsiye edilir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir