Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple iOS 10.3.1 Güncellemesini İndirmeye Sundu!

Apple iOS 10.3.1 Güncellemesini İndirmeye Sundu!

admin admin -

Amerikan teknoloji devi Apple’ın çok sevilen ve büyük bir beğeniyle kullanılan mobil işletim sistemi iOS 10 yeni güncellemeler almaya devam ediyor. Çok kısa bir süre önce iOS 10.3 güncellemesini kullanıcılarına sunan Apple şimdi de bazı önemli güvenlik iyileştirmeleri içeren iOS 10.3.1 güncellemesini indirmeye sundu.

Bilindiği gibi Apple’ın iOS 10.3 güncellemesi Apple’ın iOS sisteminde yeni dosya sistemine geçişi içeriyordu ve bu yeni dosya sistemiyle birlikte kullanıcılar önemli bir boş alan elde ediyordu.  Yaklaşık olarak 600 MB bir dosya büyüklüğüne sahip olan iOS 10.3 ile birlikte iPhone’ların hızı önemli bir oranda artmıştı.

Apple’ın iOS 10.3 sürümünü yayınlamasının ardından 1 hafta bile geçmeden Apple yeni bir iOS güncellemesini daha kullanıcılara sundu. Bu yeni iOS güncellemesini kullanıcılar Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek cihazlarına yükleyebilecek. Apple’ın yaklaşık olarak 30 MB’lık bir boyuta sahip olan iOS 10.3.1 güncellemesi aslında küçük boyutuna rağmen çok büyük öneme sahip iOS 10.3 açıklarını kapatıyor.

Apple’ın iOS 10 sisteminde olan bu açıkları aktarmak gerekirse Apple’ın bir önceki iOS 10 sürümü olan iOS 10.2 sürümünde çok önemli derecede büyük açıklar keşfedilmişti. Kullanıcıların tüm bilgileri sadece bir Wi-Fi bağlantı noktasına bağlı kalınarak çalınabiliyordu. Hakkında pek çok haber yapılan bu iOS 10.2 açıklarını Apple’ın iOS 10.3 işletim sisteminde kapattığı açıklanmış olsa da Apple kısa bir süre içerisinde iOS 10.3’ün ardından yeni bir güncellemeye yayınlayarak iOS 10.3.1 güncellemesini kullanıcılara sundu.

ios-10.3.1

Apple’ın sunduğu bu yeni güncelleme olan iOS 10.3.1 ayrıca Apple’ın 32 Bit işlemcilere sahip olan iPhone ya da iPad ve iPod Touch modelleri için son iOS 10 güncellemesi olma özelliğini taşıyor. Yani Apple’ın bu iOS 10.3.1 güncellemesi Apple iPhone 5, iPhone 5C modelleri için son iOs 10 güncellemesi olacak çünkü bilindiği üzere Apple 64 Bit işlemcilere iPhone 5S modeliyle birlikte geçmişti ve artık 64 Bit mimaride işlemciler kullanacağını açıklamıştı. Apple’ın bu hamlesiyle birlikte kullanıcıların yeni bir iPhone ya da iPad almaları hedefleniyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir