Apple, Meta’yı topa tuttu

Apple, Meta’yı topa tuttu
Apple, Meta’yı topa tuttu hande erol

Apple ve Meta arasındaki tartışma bir kez daha alevlendi. Meta, metaverse oyunu Horizon Worlds’te dijital ürünler satan geliştiricilerden yaklaşık yüzde 50 komisyon alınca Apple’ın eleştirilerinden kaçamadı.

Apple, App Store’daki uygulamaların satışlardan yüzde 30 komisyon alıyor. Apple’ın aldığı bu komisyonu fazla bulan Meta ise Apple yüzünden Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulama ailesinin gelirinin düştüğüne inanıyor.

Fakat Meta, Apple’dan şikayetçi olduğu komisyon konusunda benzer bir adım attı. Horizon Worlds’teki satıcılara yüzde 47,5’e kadar kesinti uygulayan Meta’ya yönelik eleştiri Apple yöneticilerinden geldi.

Apple sözcüsü Fred Sainz açıklamasında, Meta’nın Apple’ı hedef aldığı konularda benzer bir politika uygulamasının “iki yüzlü olduğunu” söyledi.

Meta, App Store’daki uygulama içi satın alımlar için yüzde 30 komisyon tahsil etme konusunda defalarca Apple’ı hedef aldı. Meta’nın yeni komisyonu, iki yüzlülüğünü gözler önüne seriyor. Apple’ın platformunu ücretsiz olarak kullanırken, kendi platformlarını kullanan içerik oluşturuculardan ve işletmelerden para alıyor.”

Meta, sanal gerçeklik gözlüğü Quest’in metaverse platformu Horizon Worlds’teki dijital satışlarından yüzde 47,5’e kadar kesinti alma kararı yüzünden eleştiriliyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre, Meta Quest mağazasında satılan ürünleri için yüzde 30 satış ücreti alınırken, Horizon Worlds aracılığıyla satılan ürünler için yüzde 25’lik ek ücret isteniyor.

Meta temsilcisi Kamran Mumtaz ise Quest cihazların maliyetini dengelemek adına bu tarz bir politika yürüttüklerini söyledi. Bilmeyenler için Meta Quest gözlüğün başlangıç fiyatı 299 dolar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor