Apple’ın başı dertte

Apple’ın başı dertte
Apple’ın başı dertte hande erol

Apple mağaza çalışanları, pandemi sonrası maaşlarına zam alamadıkları gerekçesiyle sendikalaşma hareketini başlattılar. Teknoloji devi ise bunu engellemek adına toplantılar düzenledi ya da mağazalara kahve makinesi göndermek gibi çalışmalarda bulundu. Bugün bir videoda Apple İnsan Kaynakları Şefi Deirdre O’Brien’in sendikalaşmayı engellemek adına çalışanlara karşı yaptığı konuşma ortaya çıktı.

Apple İnsan Kaynakları Şefi Deirdre O’Brien’in sendikalaşma için çalışanlarına yönelik konuştuğu bir video ortaya çıktı. Şef, çalışanların sendikalaşmaya gösterdiği çabalara karşı çıktı. Aynı zamanda bu sürecin iş yerindeki ilerlemeyi yavaşlatacağını ve şirket ile çalışanlar arasındaki ilişkiye zarar verebileceğini belirtti.

Apple İnsan Kaynakları Şefi Deirdre O’Brien, sendikalaşmaya karşı çalışanlarına yaptığı açıklamada şu düşünceleri paylaştı:

“Bir sendikaya üye olmak sizin hakkınızdır ve aynı şekilde bir sendikaya katılmamak da sizin hakkınızdır. Bu kararla karşı karşıya kalırsanız, Apple’da toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışmanın ne anlama gelebileceğini anladığınızdan emin olmak için sizi çok çeşitli insanlara ve kaynaklara danışmaya teşvik etmek istiyorum.”

Teknoloji devi Apple ise Deirdre O’Brien’in sendikalaşma konuşmasının yer aldığı video hakkında açıklama yapmayı reddetti. Firma, yakın zamanda medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada şirketin çalışanlarına yaptığı faydalardan bahsetmişti. Apple’ın, sendika karşıtı avukat tuttuğu ve çökertme taktikleri uyguladığı da iddialar arasında yer alıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor