Bakan müjdeyi verdi

Bakan müjdeyi verdi
Bakan müjdeyi verdi hande erol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uzun zamandır beklenen altyapı çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını söyledi. Bu doğrultuda, Temmuz ayı bitmeden pilot bölge olarak seçilen İstanbul Havalimanı içerisinde 5G hizmeti verileceği duyuruldu.

Bakan Adil Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, 29 Temmuz Cuma günü İstanbul Havalimanı içerisinde bir lansman düzenlenecek ve burada 5G hizmeti resmen hayata geçirilecek. Bununla birlikte 2G’nin de ömrünü tamamladığı söylendi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2053 vizyonunu açıkladı. Burada 5G ve fiber internet altyapılarına da değinildi. Buna göre, Temmuz ayı bitmeden hayata geçirilecek olan 5G hizmeti, önümüzdeki 30 yıl boyunca tüm ülkeye yayılacak.

Tabii 2053 tarihi yanıltıcı olabilir. Zira önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yeni pilot bölgelerle birlikte büyük şehirlerde yayılmaya başlayacak. 2030’a gelene kadar da 4.5G kadar olmasa da iyice yaygınlaşması bekleniyor. Türkiye’nin en ücra köşesine gelişi için ise belirtildiği gibi 20-30 yıl gerekebilir.

5G’de 1 yıl gecikmenin maliyeti 120 milyar TL! – Vodafone CEO’suyla Türkiye’de 5G’yi konuştuk! Başlıklı videomuzu aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak izleyebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor